Traplift Overijssel

Met een eigen traplift zelfstandiger en onafhankelijker leven
Lees onze (prijs)informatie goed door voordat u een traplift koopt en
vergelijk prijzen voordat u beslist dankzij ons offertesysteem.

Direct prijzen vergelijken...

Of lees eerst meer over de eigenschappen en kenmerken van een traplift

traplift kopen
Overweegt u de aanschaf van een traplift en zoekt u een bedrijf in de provincie Overijssel? Dan bent u op deze pagina goed! Gaat de trap op- en aflopen op uw oude dag steeds moeizamer? Dan is een traplift wellicht een uitkomst. Kies voor een traplift en profiteer van de vrijheid die het met zich meebrengt. U kunt veilig, vertrouwd en zelfverzekerd genieten van uw huis. Meer weten over de soorten, kosten en mogelijkheden? Hier leest u alles wat u moet weten voordat u een traplift aanschaft.

Goedgeïnformeerd een besluit maken

Trapliften zijn er in allerlei soorten en maten en worden aangeboden door verschillende merken en leveranciers. Een weloverwogen keuze maken kan alleen als u de opties met elkaar vergelijkt. Door ons offertesysteem maken wij dit heel simpel voor u. Vul het offerteformulier in en meerdere leveranciers maken een prijsvoorstel met daarbij een passend advies. Zo kunt u goed geïnformeerd, kiezen voor de beste optie.

Overzicht van onze informatie

Wat is een traplift?

Een traplift is een stoel die, door middel van een elektromotor, over een rails beweegt. Die rails zit aan de binnen- of buitenkant van de trap bevestigd. De stoeltjeslift, beter bekend als de traplift, is bedoeld voor mensen die zelf moeite hebben met het naar boven en beneden komen. Door middel van een traplift kunnen zij veilig, zonder fysieke inspanning, naar boven of beneden. (bron: Wikipedia)

Hoe werkt een traplift?

De traplift beweegt via een soort tandradsysteem over een speciale rail. De elektromotor zorgt ervoor dat de stoel omhoog en omlaag kan bewegen. Als u op de stoel zit kunt u de traplift door middel van een knop of een joystick naar boven of beneden besturen. Vaak zit er ook een afstandbediening bij zodat u de traplift naar beneden kunt halen als deze boven is en andersom. Tot slot is het goed om te weten dat er boven en beneden een oplaadpunt is voor de accu zodat u nooit met een stoel komt te zitten die het niet doet.

Voordelen van een traplift

Het hebben van een traplift heeft een aantal voordelen. Wij hebben deze voor u op een rij gezet.

  • Veel ouderen moet hun woning met meerdere verdiepingen verlaten als zij slecht ter been zijn. Een traplift brengt daar verandering in.
  • Als u een traplift aanschaft kunt u langer van uw huis in de provincie Overijssel genieten en alle mooie plekjes in uw huis bereiken.
  • Veiligheid; wanneer het op- en aflopen van de trap meer kracht kost is de kans op een onveilige situatie groter. Gun uzelf en uw omgeving rust door de installatie van een traplift.
  • Daarnaast is het gebruik van een traplift veilig en u houdt meer energie over voor andere dingen. Die uitputtingsslag bij het op- of afgaan van de trap is namelijk verleden tijd.
  • Ook is een traplift makkelijk te installeren en er is bijna voor elke trapsoort een geschikte lift. Wel goed om te weten is dat een trap minimaal 62 cm breed moet zijn, wil deze geschikt zijn voor een traplift.
  • En tot slot nog een bijkomend voordeel. Een trapliftsysteem is een handig hulpmiddel om kleine spulletjes van boven naar benden op te vervoeren.

Richtprijzen voor een traplift in de provincie Overijssel?

De prijs die u betaalt voor uw traplift is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld uw soort trap en de leverancier waarvoor u kiest bepalend. Wel kunnen we u een indicatie geven van de prijzen:

Soort trap: Richtprijs:
Rechte trap €2.500 – €5.500
Trap met één bocht €5.000 – €11.000
Trap met meerdere bochten €6.000 – €12.500
Spil- en wenteltrappen €8.000 – €15.000
Rechte buitentrap €4.000 – €8.500

Wilt u een preciezere prijs weten? Dan kunt u gebruik maken van ons offertesysteem. Wij brengen u in contact met meerdere trapliftleveranciers in de provincie Overijssel die een offerte voor u maken. U kunt op uw gemak naar deze offertes kijken en een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met degene die het beste bij u past.

Begin vandaag met het verbeteren uw levenskwaliteit

Actief in de hele provincie:

Het maakt niet uit of u uit een grote plaats of een klein gehucht in de provincie Overijssel komt, onze samenwerkingspartner hebben een landelijke dekking en kunnen u dus overal van dienst zijn.

Enschede | Zwolle | Hengelo | Deventer | Almelo | Kampen | Oldenzaal | Rijssen | Nijverdal | Haaksbergen | Raalte | Borne | Hardenberg | Steenwijk | Wierden | Dalfsen | Vriezenveen | Losser | Goor | Dedemsvaart | Ommen | IJsselmuiden | Staphorst | Genemuiden | Hellendoorn
traplift Overijssel

Hoe gaat een trapliftadviseur te werk?

U bent vast benieuwd hoe het een en ander in zijn werk gaat als u overweegt om een traplift aan te schaffen. We nemen u graag aan de hand mee langs het proces dat de trapliftadviseur samen met u doorloopt. Allereerst zoekt de adviseur het juiste bedrijf. Vervolgens kiezen jullie voor een oplossing op maat, wordt de trap opgemeten en wordt er een offerte gemaakt. Tot slot kiest u voor de trapliftleverancier die u het beste kan voorzien van een traplift in uw huis waarvan u weer volledig kunt genieten.

Het juiste bedrijf vinden

Nadat u het offerteformulier heeft ingevuld, ontvangt u van ons vrijblijvende prijsoffertes van verschillende trapliftleveranciers werkzaam in de provincie Overijssel. Als er een interessant voorstel tussen zit besluit u om een afspraak te maken met het bedrijf waarvan deze offerte is.

Een passende oplossing

Vervolgens komt de trapliftadviseur bij u langs, bekijkt u trap en gaat met u in gesprek over uw wensen. De adviseur komt met een passende oplossing om te zorgen dat u weer kunt genieten van uw huis. Tijdens het gesprek met de adviseur krijgt u veel informatie dus het is aan te raden om een familielid of vriend mee te laten luisteren.

Alles opmeten

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de trapliftadviseur alles goed opmeet. Zo kan hij bepalen welke mogelijkheden en modellen bij u passen. Sommige trapliftadviseurs hebben ook een tablet of laptop bij zich waarop zij kunnen laten zien hoe de traplift er bij u in huis uit komt te zien. Op deze manier krijgt u gelijk een duidelijk beeld. Uiteraard worden ook de kleur, het type stoel en andere details tijdens het gesprek tussen u en de adviseur besproken.

Een offerte op maat

Op basis van het gesprek, uw wensen en de trap die de adviseur heeft opgemeten, maakt de adviseur een offerte. U krijgt vervolgens alle ruimte om goed over dit voorstel na te denken. Wij adviseren u om altijd meerdere offertes op te vragen zodat u de prijzen met elkaar kunt vergelijken en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

U kiest een trapliftleverancier

Tot slot kiest u voor de trapliftleverancier waar u zich het beste bij voelt. Het bedrijf maakt zelf een afspraak met u wanneer zij de door u uitgekozen traplift komen plaatsen. Dit kan vaak al op heel korte termijn. De trapliftmonteur legt u na de installatie precies uit hoe de traplift werkt. Hij maakt enkele testritjes met u en gaat pas de deur uit als u helemaal vertrouwd bent met de traplift. Zo kunt u weer onbezorgd en zelfverzekerd genieten van uw woning.

Voor iedere trap een traplift

Trappen zijn er in allerlei soorten en maten, maar trapliften gelukkig ook. Net als dat op ieder potje een dekseltje past, past op (bijna) iedere trap een traplift. Hieronder sommen we de soorten kort voor u op. Het soort traplift zegt vaak ook iets over de kosten. Hoe complexer de trap waar de traplift op komt, hoe hoger de kosten.


traplift kopen Overijssel

Traplift voor een rechte trap

De simpelste traplift, is een traplift op een rechte trap. Iedere rechte trap kan voorzien worden van een traplift. De enige eis is dat de trap minimaal 62 cm breed is. Om de traplift te kunnen plaatsen moet de trapliftadviseur alleen de lengte, breedte en steilheid van de trap weten. De traplift voor een rechte trap is vaak de goedkoopste.


trapliften Overijssel

Traplift voor een trap met één of meerdere bochten

Als u een traplift wilt plaatsen bij een trap met één of meerdere bochten dan moeten de bochten uitgemeten worden. De traplift moet in dit geval ook op maat worden gemaakt. Zoals u zult begrijpen hangt hier een ander prijskaartje aan. U kunt ervoor kiezen om de rails aan de buiten- of binnenbocht van uw trap te bevestigen. De adviseur kan u alles vertellen over de voor- en nadelen van beide opties.


Traplift voor een wenteltrap of spiltrap

Draaitrappen kunnen ook voorzien worden van een trapliftsysteem. Ook de kosten voor een traplift bij dit soort trappen zijn iets hoger doordat het ingewikkelder is dan het plaatsen van een rechttoe rechtaan traplift.

Traplift voor een buitentrap

Trapliften zijn niet alleen voor in uw huis, maar ook voor om uw huis. Heeft u bijvoorbeeld een tuin, garage of terras met een trap? Door voor een traplift te kiezen kunt u weer gebruik maken van deze geliefde ruimtes om uw huis. Een traplift voor een buitentrap is anders dan een traplift voor in huis. Deze moet bijvoorbeeld weerbestendig zijn.

Uw veiligheid staat centraal

Het zijn aparte tijden en wij zijn nu extra gefocust op uw veiligheid en die van de trapliftadviseurs en -monteurs van onze partners. Zij houden zich aan de richtlijnen van de overheid omtrent COVID-19.

Een offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niets…


Veelgestelde vragen over trapliften

U bent niet de enige die kiest voor een traplift. Heel veel mensen gunnen zichzelf een beetje comfort en kiezen ervoor om door middel van een traplift bijvoorbeeld nog langer van hun woning te kunnen genieten. De veelgestelde vragen van mensen die u voor gingen hebben we opgesomd zodat u goed geïnformeerd bent voordat u aan de slag gaat met het aanschaffen van uw traplift.

Hoe veilig is een traplift?

Een traplift moet natuurlijk veilig zijn. Daarom brengt deze u met een verantwoorde snelheid naar boven en beneden. De wettelijk voorgeschreven maximale snelheid is 0,15 meter per seconde.

Wat zijn Nederlandse traplift merken?

Er zijn in Nederland een aantal bekende merken die trapliften installeren. We sommen ze kort voor u op: Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Triwa.

Hoe snel gaat een traplift?

De snelheid van een traplift is afhankelijk van de lengte van uw trap. De topsnelheid is echter wettelijk vastgelegd op: 0.15 meter per seconde.

Hoeveel gewicht kan een traplift dragen?

Het is lastig om aan te geven hoeveel stroom een traplift verbruikt zonder het merk en model te weten. Het hangt af van de accu die erop zit aangesloten en natuurlijk de hoe vaak er gebruik van gemaakt wordt. Gemiddeld kost het stroomverbruik €7,- per jaar.

Welk gewicht kan een traplift aan?

De meeste trapliften hebben een standaard minimaal draagvermogen van 125 kg. Enkele trapliften kunnen na een aanpassing meer gewicht dragen.

Aan welke keurmerken kan een traplift voldoen?

Er zijn verschillende keurmerken waaraan een traplift kan voldoen, een kort overzicht:

Vrijblijvend offertes vergelijken van trapliftleveranciers in Overijssel

Wilt u meer uit uw oude dag halen en nog zolang mogelijk genieten van uw fijne thuis? Een traplift biedt perspectief. Vraag via ons offertesysteem geheel vrijblijvend offertes aan en kies voor de leverancier die bij u past. De leverancier bezorgt u graag een veilige en fijne traplift. Na installatie neemt hij u aan de hand mee om te zorgen dat u volledig vertrouwd bent met de traplift. U kunt dan net als vroeger onafhankelijk plezier hebben van alle mooie plekjes in en om uw huis.

Kies voor een traplift in Overijssel!

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Een buurvrouw van mijn moeder wees ons op deze website. Handig omdat je meerdere bedrijven uit de provincie Overijssel met elkaar kan vergelijken. Wij hebben zo een passend voorstel gekregen en zijn erg tevreden.

– Laura F. uit de provincie Overijssel

Mijn vrouw en ik verhuizen liever niet uit onze woning omdat we niet zeker weten of we er, in deze tijd, een geschikte gelijksvloerse en levensbestendige woning voor terugkrijgen. Een traplift is voor ons een super oplossing!

– Karel D. uit de provincie Overijssel