Traplift voor een rechte trap

Eigentraplift.nl is de website waarop u meer kunt lezen over het kopen
van een eigen traplift. Wij willen u met prijs- en informatiegidsen
van dienst zijn. Een traplift zorgt ervoor dat u zelfstandiger en
veiliger kunt blijven wonen.

Heeft u moeite om op de bovenverdieping van uw woning te komen? Dan biedt een traplift uitkomst. Bent u op zoek naar een geschikte traplift voor uw rechte trap? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina vertellen we u alles wat u moet weten over rechte trapliften, inclusief de prijs, beschikbare opties, en verschillende merken die worden aangeboden. Het kiezen van de juiste stoeltjeslift is een belangrijke beslissing. Daarom voorzien we u graag van alle informatie om u te helpen bij uw keuze.

Vergelijk prijzen van trapliftleveranciers

Prijs traplift rechte trap

Wanneer u overweegt om een traplift voor uw rechte trap aan te schaffen, is het begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de kosten. Wij hebben de gemiddelde prijzen van een aantal bekende traplift merken voor u op een rij gezet:

Merken (*) Gemiddelde prijs
Stannah: vanaf € 2750,-
Up-traplift: vanaf € 4999,-
Handicare: vanaf € 2750,-
TKE (Thyssenkrupp):TKE (Thyssenkrupp): vanaf € 3500,-

(*) – Wij houden een gemiddelde prijs: vanaf € 3500,- aan en helaas zijn anno 2024 nog niet alle bedrijven zo transparant om hun prijzen op de website te vermelden.


traplift rechte trap

Prijs afhankelijk van meerdere factoren

De prijs van een rechte traplift is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de hoogte en het aantal treden van de trap bepalend voor de prijs. Maar ook de breedte van de trap heeft invloed op de prijs. U kunt ervoor kiezen om extra opties toe te voegen aan uw traplift. Deze opties zorgen ervoor dat de prijs van uw traplift hoger wordt.

Welke opties kunnen er op een rechte traplift zitten?

Wanneer u een rechte stoeltjeslift aanschaft, kunt u voor extra opties kiezen om uw traplift nog comfortabeler te maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een automatisch opklapbare voetenplank. Hiermee wordt de voetenplank van de traplift ingeklapt en voorkomt u struikelgevaar. Wilt u extra stabiliteit ervaren terwijl u op uw stoeltjeslift zit? Kies dan voor een 4-puntsgordel. Dit is een speciale gordel die zorgt voor extra stabiliteit. Een andere handige functie is de automatische draaifunctie. Hiermee stapt u gemakkelijk op en af. Er zijn dus genoeg opties om uw traplift mee uit te breiden. Al deze extra opties zorgen ervoor dat uw traplift perfect aansluit bij uw behoeften.

Nieuwe of tweedehands traplift kopen?

Een andere belangrijke overweging is of u een nieuwe of een tweedehands traplift wilt kopen. Het voordeel van een gebruikte traplift is dat ze niet speciaal gemaakt hoeft te worden. Hierdoor zijn tweedehands trapliften goedkoper dan een gloednieuwe traplift. Tweedehands trapliften worden uitgebreid getest, waardoor ze net zo betrouwbaar zijn als nieuwe trapliften. Bovendien kan de tweedehands stoeltjeslift volledig aangepast worden aan uw trap en interieur. Dit maakt een tweedehands traplift een voordelige optie, zonder in te leveren op kwaliteit en veiligheid. Lees onze gids voor u een traplift kopen gaat.

Deze traplift merken bieden een traplift voor rechte trap aan

Nu u meer weet over de prijzen van een traplift en de extra opties, is het tijd om te kijken naar trapliftleveranciers. Of u nu op zoek bent naar een voordelige optie, een betrouwbare keuze of een slanke en compacte lift, we hebben een aantal bekende traplift merken voor u op een rijtje gezet. Met bekende merken zoals TKE, Otolift, Stannah, Handicare en Triwa Trapliften, bent u er zeker van dat u uw perfecte stoeltjeslift vindt. Lees verder en ontdek welke traplift perfect bij uw rechte trap past.


prijs traplift

TKE

TKE Home Solutions is een bedrijf dat actief is in de technische sector. Ze leveren niet alleen trapliften, maar ook roltrappen en gewone liften. Een bekend model van TKE Home Solutions is de S100. Dit is een voordelige en compacte traplift voor rechte trappen. Deze stoeltjeslift past goed in elk interieur. Met de gebruiksvriendelijke joystick kunt u de traplift soepel bedienen en de draaibare zitting zorgt voor gemakkelijk op- en afstappen.

Otolift

Otolift bestaat al sinds 1891 en is uitgegroeid tot een van de grootste traplift aanbieders van Nederland. Met Otolift Line bieden ze een betrouwbare en betaalbare traplift voor rechte trappen. De compacte en veilige stoellift neemt weinig ruimte in beslag en is gemakkelijk in gebruik. De stoeltjeslift heeft een nette uitstraling en is gemakkelijk in onderhoud. Zo komt u weer veilig op de bovenverdieping van uw woning.

Stannah

Stannah werd in 1867 opgericht als bedrijf dat takels en kranen produceerde. Vandaag de dag produceert dit familiebedrijf trapliften. Zo is Stannah’s Siena traplift een oplossing voor smalle en steile trappen. Het aanpasbare ontwerp zorgt voor maximaal comfort en veiligheid. Met een hoger draagvermogen dan andere rechte trapliften, is de Siena geschikt voor veel gebruikers.

Handicare

Handicare is begonnen als bedrijf dat liften produceerde. In 1962 brachten ze de eerste Europese stoeltraplift op de markt. In de jaren die volgden heeft Handicare veel trapliften ontwikkeld. Momenteel is Handicare een toonaangevend bedrijf op het gebied van trapliften. Handicare’s 1100 is de slankste rechte traplift op de markt. Het compacte ontwerp neemt weinig ruimte in beslag en de vetvrije rail zorgt voor gemakkelijk onderhoud. De lift is sterk, betrouwbaar en volledig gecertificeerd voor veilig gebruik.

Triwa Trapliften

Triwa Trapliften is een traplift specialist die zich gevestigd heeft in Heerenveen. Dit bedrijf richt zich op het produceren van trapliften, platformliften en huisliften. De TR 60 van Triwa is een veelzijdige en betrouwbare traplift voor rechte trappen. De onderhoudsvrije accu zorgt ervoor dat u zelfs als de stroom uitvalt niet stil komt te staan. Met deze onderhoudsvrije accu en veiligheidssensoren bent u verzekerd van veilig en comfortabel gebruik.

Veelgestelde vragen over rechte trapliften

We kunnen ons goed voorstellen dat u nog vragen heeft over rechte trapliften. Hoe wordt de traplift bijvoorbeeld bevestigd aan uw rechte trap en is het mogelijk om een rechte traplift ook als buitentrap te gebruiken? Om zo veel mogelijk van uw vragen te beantwoorden, hebben we een aantal veelgestelde vragen over rechte trapliften voor u op een rij gezet. Hier vindt u nuttige informatie en antwoorden die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste stoeltjeslift.

Hoe wordt de traplift bevestigd aan een rechte trap?

Het installeren van een traplift op een rechte trap wordt uitgevoerd door een vakman. Na het inmeten van de trap, plaatst de installateur zorgvuldig de rails, zodat u veilig en comfortabel gebruik kunt maken van uw traplift. De installateur gaat pas weg wanneer u geen vragen meer heeft en alles weet over de bediening van uw traplift.

Is de rechte traplift ook beschikbaar als buitentrap?

Ja, een rechte traplift op uw buitentrap is ook mogelijk. Maar dit moet wel een weerbestendige buitenversie zijn. Een normale rechte stoeltjeslift is namelijk niet geschikt voor vochtige omstandigheden. Met een rechte traplift in uw tuin heeft u weer de vrijheid om lekker buiten te zitten.

Wat is een parkeerbocht?

Een parkeerbocht is een extra optie voor de traplift waarmee de stoel geparkeerd kan worden op een plek waar meer ruimte is. Bij een parkeerbocht wordt de rail een stukje verlengd zodat het stoeltje een bocht kan maken. Hierdoor wordt het op- en afstappen eenvoudiger en comfortabeler. Een parkeerbocht is ideaal wanneer u een smalle trap heeft.

Wat is de minimale breedte waarop een traplift voor een rechte trap past?

Trapliften passen al op trappen met een breedte van 60 centimeter. Vanaf 2012 heeft het Bouwbesluit de regel ingevoerd dat een trap minimaal 80 centimeter breed moet zijn. Voldoet uw trap aan het Bouwbesluit 2012? Dan is uw trap sowieso breed genoeg voor de traplift. Bent u bang dat er niet genoeg ruimte overblijft voor andere trapgebruikers? Dan biedt een parkeerbocht uitkomst.

Wat is een inschuifbare rail?

Als extra optie kunt u ook kiezen inschuifbare rail. Met deze functie schuift een gedeelte van de rail automatisch mee omhoog. U maakt hiermee de onderkant van de trap vrij, waardoor de deuropening toegankelijk blijft. Handig wanneer u beneden weinig ruimte hebt. Een klaprail heeft dezelfde functie als een inschuifbare rail, maar deze rail klapt omhoog.

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Wilt u de beste traplift voor uw rechte trap? Maak dan gebruik van onze offertedienst! Hier kunt u eenvoudig en vrijblijvend offertes opvragen van verschillende traplift aanbieders. In slechts twee minuten kunt u het offerteformulier op onze website invullen.

Nadat wij uw aanvraag ontvangen hebben, nemen we contact met u op om uw aanvraag verder te bespreken. Na dit gesprek ontvangt u offertes van meerdere aanbieders. Neem de tijd om een trapliftleverancier te kiezen waar u zich goed bij voelt, een bedrijf dat u kan bieden wat u zoekt. Op die manier kunt u de komende jaren optimaal genieten van uw huis en moeiteloos op uw bovenverdieping komen.

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Het huis van mijn vader heeft niet veel slaapkamers, maar ze bevinden zich allemaal boven. Nu het lopen moeizamer gaat willen we kijken wat de kosten zijn voor een traplift. Handige offerteservice!

– Jan uit Haarlem

Onze tuin heeft verschillende niveaus en een buitentrap. Het traplopen ging steeds slechter dus toch maar gekeken wat de opties zijn voor een traplift op een rechte buitentrap. Goed advies ingewonnen dankzij deze website.

– Hedwig, omgeving Zoetermeer