Traplift Uithoorn

Met een eigen traplift zelfstandiger en onafhankelijker leven
Lees onze (prijs)informatie goed door voordat u een traplift koopt en
vergelijk prijzen voordat u beslist dankzij ons offertesysteem.

Direct prijzen vergelijken...

Of lees eerst meer over de eigenschappen en kenmerken van een traplift

traplift kopen
Overweegt u de aanschaf van een traplift in Uithoorn? Gaat de trap op- en aflopen u steeds moeizamer af? Een traplift kan u uw vrijheid in huis teruggeven en is een veilig hulpmiddel om weer van uw huis te kunnen genieten. Dankzij onze informatie komt u beslagen ten ijs en vergaart u de nodige kennis om een traplift te kopen.

Goedgeïnformeerd een besluit maken

Wij hebben www.eigentraplift.nl in het leven geroepen om potentiële klanten zoals u heldere informatie over trapliften te verschaffen. Naast onze uitgebreide informatie hebben wij hier een offertesysteem aan gekoppeld waar u een offerteformulier kunt invullen. Binnen 2 minuten komt u in contact met meerdere trapliftleveranciers die voor u een prijsvoorstel maken en passend advies geven op basis van de gegevens die u invult. Het systeem is geheel gratis en verplicht u tot niets.

Overzicht van onze informatie

Wat is een traplift?

Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die moeite hebben om de trap op- en af te lopen. De eerste trapliftsysteem stamt uit 1923 en is bedacht door de uit Pennsylvania afkomstige C.C. Crispen om een aan polio lijdende buurman te helpen (Bron: Ameriglide.com). Het systeem bestaat uit een rails die aan de binnen- of buitenkant van de trap wordt bevestigd. Op de rails zit de zogeheten stoeltjeslift, beter bekend als traplift. Deze wordt door een elektrische motor aangedreven.

Hoe werkt een traplift?

De stoeltjeslift wordt aangestuurd door een bediening of joystick die ervoor zorgt dat u in beweging komt of stopt. De bediening en meeste trapliften functioneren op stroom uit de accu die opgeladen wordt wanneer de traplift boven of beneden aan de trap staat.

Voordelen van een traplift

Wie zich aan het orienteren is om een traplift aan te schaffen wil uiteraard meer over de voordelen weten. Wij hebben deze voor u op een rij gezet.

 • Langer in uw eigen huis in Uithoorn wonen; het grootste voordeel van de traplift is dat u niet hoeft te verhuizen naar een gelijkvloerse woning of een verzorgingstehuis.
 • Volledig gebruik maken van uw woning; wanneer het op- en aflopen van een trap moeizamer gaat kiest u er wellicht voor om minder vaak uw hobbykamer op zolder in te gaan. Met een trapliftsysteem blijft uw hele woning bereikbaar.
 • Veiligheid; wanneer het op- en aflopen van de trap meer kracht kost is de kans op een onveilige situatie groter. Gun uzelf en uw omgeving rust door de installatie van een traplift.
 • Meer energie; wanneer u een traplift geïnstalleerd heeft zal uw lichaam niet meer gebukt gaan onder de inspanning van het traplopen. Kortom u heeft meer energie over om andere inspanningen te doen.
 • Eenvoudige installatie; de plaatsing van de stoeltjeslift op uw trap is een fluitje van een cent en kan zonder hak- en breekwerk gerealiseerd worden.
 • Geschikt voor bijna elke trapsoort; trap met één of meerdere bochten, een wenteltrap of spiltrap, bijna op elke trapsoort past een traplift. De breedte dient wel min. 62 cm te zijn.
 • Gebruik als verhuislift; een bijkomend voordeel van het hebben van een trapliftsysteem is dat u (kleinere) spullen met of op de stoeltjeslift kunt vervoeren.

Wat kost een traplift in Uithoorn?

Uiteraard verschillen de prijzen voor een traplift per leverancier en per trapliftmodel. Daarnaast kunt u ook nog te maken krijgen met installatiekosten, maar sommige bedrijven brengen deze niet in rekening. De prijzen voor een bepaald trapliftmodel zijn dus geheel afhankelijk van uw situatie. De onderstaande tabellen geven u een indicatie van de prijzen.

Soort trap: Richtprijs:
Rechte trap €2.500 – €5.500
Trap met één bocht €5.000 – €11.000
Trap met meerdere bochten €6.000 – €12.500
Spil- en wenteltrappen €8.000 – €15.000
Rechte buitentrap €4.000 – €8.500

Voor een nauwkeurige prijsberekening kunt u dankzij ons offertesysteem in contact komen met meerdere trapliftleveranciers werkzaam in Uithoorn. Nadat u de prijzen heeft vergelijken kunt u vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen, waarbij wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie. Hierbij wordt direct gekeken welk type traplift bij uw situatie past en of er nog extra kosten bijkomen.

Begin vandaag met het verbeteren uw levenskwaliteit


Plaatsen in de gemeente Uithoorn

Plaatsen: Uithoorn en De Kwakel
Website van de gemeente Uithoorn
Omliggende gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Kaag en Braassem (ZH), Nieuwkoop (ZH) en De Ronde Venen (UT)

In de hele provincie:

Amsterdam | Haarlem | Alkmaar | Hilversum | Amstelveen | Purmerend | Zaandam | Hoofddorp | Den Helder

Op de kaart

traplift Uithoorn

Hoe gaat een trapliftadviseur te werk?

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wilt weten hoe een trapliftadviseur te werk gaat. Wij hebben een globaal overzicht gemaakt van hoe het in zijn werk gaat van aanvraag bij www.eigentraplift.nl tot aan de installatie. Elke trapliftleverancier heeft een ander proces, dus deze kan enigszins afwijken van de realiteit.

Het juiste bedrijf vinden

U start uw zoektocht naar de beste traplift voor uw woning in Uithoorn wanneer het offerteformulier is ingevuld. Spoedig ontvangt u diverse vrijblijvende prijsoffertes van verschillende trapliftleveranciers. U ziet een prijsvoorstel dat u interessant vindt en besluit om vrijblijvende afspraak te maken.

Een passende oplossing

In het gesprek bij u thuis komt een trapliftadviseur uw persoonlijke situatie bekijken en gaat luisteren naar uw wensen. Hij of zij zal met een passende oplossing komen en denkt met u mee om te realiseren wat u voor ogen heeft. Omdat er veel informatie wordt gedeeld met u op een afspraak is het verstandig om een vriend of familielid mee te laten luisteren.

Alles opmeten

Voor de trapliftadviseur is het van belang om alles goed op te meten. Zo kan er een goede berekening worden gemaakt welke model het beste bij uw wens past en direct gekeken naar alle mogelijkheden. Sommige bedrijven gebruiken digitale programma’s om u direct een beeld te kunnen geven op een tablet of laptop. Zo krijgt u een goed idee van hoe het er uit kan komen te zien. De kleur, het stoeltype en andere opties worden toegelicht zodat u goed op de hoogte bent.

Een offerte op maat

Aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden geschetst door de trapliftadviseur is er een goed beeld ontstaan van welke trapliften voor uw woning geschikt zijn. De adviseur zal voor u een vrijblijvende offerte op maat opstellen zodat u exact weet wat de prijs van de traplift in Uithoorn gaat kosten. U krijgt alle rust en ruimte om in uw eigen tijd over de offerte na te denken. Het is altijd goed om offertes te vergelijken zodat u een goed beeld krijgt van de prijzen.

U heeft een keuze gemaakt

De keuze is gemaakt voor model Y van trapliftleverancier X en u heeft het bedrijf al op de hoogte gesteld. Zij gaan nu voor u aan het werk en zullen een datum afspreken om de traplift bij u te mogen installeren. De installatie kan vaak binnen een dag en de trapliftmonteur legt u precies uit hoe de traplift werkt. Na een aantal testritjes met u in de stoel bent u vertrouwd geraakt met de traplift en laat de trapliftmonteur u genieten van uw herwonnen vrijheid in huis!

Soorten trapliften en trappen

Er zijn veel verschillende soorten trapliftmodellen beschikbaar op hedendaagse markt. Ze zijn het beste categoriseren door te kijken naar het type trap waarop ze geplaatst worden. Het type trap bepaalt ook voor een groot deel de prijs van een traplift. Hieronder een korte opsomming.


traplift kopen Uithoorn

Traplift voor een rechte trap

De meest simpele traplift is die voor een rechte trap. De trapliftadviseur hoeft bij het opmeten enkel te kijken naar de steilheid van de trap, de lengte van de trap en de breedte van de trap. Heeft u een hele smalle trap in Uithoorn? Dat hoeft geen probleem te zijn, een traplift kan meestal geplaatst worden op een trap van ongeveer 62cm breed. Zoals u heeft kunnen lezen is dit dus ook vaak de goedkoopste traplift die trapliftleveranciers aanbieden.


traplift offerte Uithoorn

Traplift voor een trap met één bocht

Heeft uw trap één bocht dan heeft de trapliftadviseur al iets meer werk omhanden. De bocht moet uitgemeten worden en de rails op maat gemaakt. U kunt ervoor kiezen om de stoeltjeslift en rails op de binnenbocht of buitenbocht te bevestigen. Kiest u voor de buitenbocht dan zal uw trapleuning plaats moeten maken voor een rails. Wilt u graag toch een soort van trapleuning behouden dan kunt u een dubbele rails nemen. De bovenste railbuis kunt u dan ook als trapleuning gebruiken.


Traplift voor een trap met meerdere bochten

Bij een grotere en langere trap met meerdere bochten is het voor de trapliftadviseur een hele klus om deze binnen een dag te installeren. Als u een standaard trap met meerdere bochten heeft wil dit nog wel lukken, maar zitten er meerdere bordessen in dan kost het meer tijd om alles goed af te stellen. De traplift moet immers zo stoppen dat u veilig kunt afstappen en niet in het trapgat valt. Gelukkig hebben de ervaren trapliftmonteurs en -adviseurs vele trapliften geïnstalleerd en is het voor hun een routineklus. Doordat een traplift voor een trap met meerdere bochten veel tijd in beslag neemt en (vaak) op maat gemaakt moet worden hangt er ook een aardig prijskaartje aan.

Vraag offertes aan!

Traplift voor een wenteltrap of spiltrap

De wenteltrap en spiltrap vallen onder de draaitrappen en ook op dit type trap kan een trapliftsysteem geplaatst worden. De prijs van de traplift is ook bij dit type trappen iets duurder omdat het anders dan standaard is.

Traplift voor een buitentrap

Heeft u een mooie tuin in Uithoorn met een buitentrap? Dan kunt u ervoor kiezen om een traplift op de buitentrap te laten plaatsen zodat u van uw hele tuin kunt blijven genieten. Een buitentraplift is beschikbaar voor rechte trappen als trappen met één of meerdere bochten. De rails en het stoeltje van de buitentraplift dient weerbestendig te zijn en het is lastig om een prijs voor dit type traplift aan te geven. De buitentrappen zijn vaak niet standaard waardoor er op maat gemaakt moet worden.

Traplift in een appartement

Bent u op zoek naar een maat-oplossing voor een trapliftsysteem in uw appartement? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Trapliften zijn geschikt voor elk type trap en kunnen meerdere verdiepingen overbruggen. Hierdoor kunnen dus ook meerdere bewoners van uw appartementencomplex in Uithoorn gebruik maken van de traplift. De traplift dient echter wel in overeenstemming met uw medebewoners aangeschaft te worden, dus u moet hier gezamenlijk goede afspraken over maken. Wilt u geadviseerd worden over de mogelijkheden voor het plaatsen van een trapliftsysteem in uw appartementencomplex? Vraag dan nu een offertes aan en kom in contact met trapliftleveranciers voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. De adviseur kan hierdoor een goede inschatting van uw woonsituatie maken en een accuraat, persoonlijk voorstel voor u opstellen.

Traplift in een huurwoning

Wilt u uw huurwoning in Uithoorn uitbreiden met een traplift? Wij kunnen u hierin goed adviseren. Voor elk type trap zijn er trapliften beschikbaar, welke tevens tot meerdere verdiepingen kunnen reiken. Voor een optimaal advies raden wij u aan om een gesprek bij u thuis aan te vragen, waar geheel gratis en vrijblijvend gebruik van kan worden gemaakt. Dankzij een veilig en compact ontwerp neemt de traplift minimale ruimte in en blijft het brede gedeelte van de trap gewoon toegankelijk. Ook zijn de meeste trapliften voorzien van een noodstop en een maximale snelheid, welke per type kan variëren. De stoel draait automatisch mee en is voorzien van beweegbare leuningen, waardoor u zeer gemakkelijk in en uit kunt stappen. Aangezien een huurwoning vaak tijdelijk wordt betrokken, bestaat de mogelijkheid om een traplift te huren, indien u niet op zoek bent naar een permanente oplossing.

Traplift huren in Uithoorn

Het huren van een traplift is een prima betaalbare, tijdelijke oplossing. In sommige gevallen wilt u er voor kiezen om geen permanent trapliftsysteem te laten plaatsen, wanneer u bijvoorbeeld in een verbouwing zit. Sommige aanbieders hanteren tegenwoordig hele lage huurtarieven waardoor het huren van een traplift zeer aantrekkelijk wordt. Net als bij een permanent trapliftsysteem, dient de rails op maat te worden geplaatst en zullen sommige onderdelen geheel nieuw zijn. Het verschil in trapliftmodel maakt voor huren niets uit. Zowel trapliften voor rechte trappen als trappen met bocht(en) zijn prima geschikt om te huren. U profiteert bij het huren van een traplift van dezelfde voordelen als bij het aanschaffen van een permanent trapliftsysteem, zoals een 24-uurs bereikbare reparatieservice en garantie op de stoeltjeslift en onderdelen.

Veiligheid van een traplift

Wanneer u overweegt een traplift in Uithoorn te laten plaatsen wilt u eerst wat weten over de veiligheid. Uit een onderzoek (cijfers: 2019) van het kenniscentrum letselpreventie van VeiligheidNL staat dat 95.000 van de 65+ ouderen (totaal: 109.000 gevallen) die op de spoedeisende hulp afdeling terechtkomen door een valongeval. 9500 mensen (10%) valt van een trap of een ladder waarbij ruim de helft leidt tot een fractuur. (Bron: Veiligheid.nl)

Met een traplift reduceert u uw kans om te vallen van de trap tot bijna nul. De stoeltjeslift zorgt er immers voor dat u veilig van beneden naar boven kunt. De meeste trapliftfabrikanten hebben hun product zo ontwikkelt dat het aan de strengste veiligheidseisen voldoet. Er zijn verschillende eigenschappen die trapliften nog veiliger maken, onder andere:

 • Een sleutelvergrendeling; alleen met de sleutel kan er gebruik gemaakt worden van het liftsysteem
 • Een startblokkering; er zijn ook andere startblokkering mogelijkheden
 • Een klemdetectie; zit er iets op de rails dat de veilige doorgang naar boven blokkeert? Het systeem stopt automatisch
 • Een noodstop; op elke traplift zit een noodstop gebouwd zodat u deze kunt uitschakelen op elk gewenst moment
 • Een veiligheidsriem; ook zit er standaard op elke trapliftsysteem een veiligheidsriem om te verzekeren dat u er niet vanaf valt
 • Een meedraaiende stoel; is vaak optioneel te kiezen en aan te raden wanneer dit het valgevaar bij aankomst beperkt
 • Een verlichte voetensteun; goed zichtbaar uw voeten neer kunnen zetten verhoogt de veiligheid!

Uw veiligheid staat centraal

Het zijn aparte tijden en wij zijn nu extra gefocust op uw veiligheid en die van de trapliftadviseurs en -monteurs van onze partners. Zij houden zich aan de richtlijnen van de overheid omtrent COVID-19.

Een offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niets…


Veelgestelde vragen over trapliften

Hoe snel is een traplift?

De snelheid van een traplift is afhankelijk van de lengte van uw trap. De topsnelheid is echter wettelijk vastgelegd op: 0.15 meter per seconde.

Zit er een noodknop op een traplift?

Ja, op alle trapliften zit een noodknop gebouwd die uw veiligheid garandeert.

Legt de trapliftadviseur uit hoe de traplift werkt?

Ja, een trapliftmonteur of -adviseur uit Uithoorn legt u precies uit hoe de traplift werkt en geeft ook een (digitale) gebruiksaanwijzing mee.

Worden er gaten geboord in de muur bij de trap?

Nee, er worden geen gaten geboord in de muur. Het trapliftsysteem wordt op de traptreden geplaatst.

Hoeveel stroom kost een traplift?

Het is lastig om aan te geven hoeveel stroom een traplift verbruikt zonder het merk en model te weten. Het hangt af van de accu die erop zit aangesloten en natuurlijk de hoe vaak er gebruik van gemaakt wordt. Gemiddeld kost het stroomverbruik €7,- per jaar.

Welk gewicht kan een traplift aan?

Het verschilt per trapliften merk en model, maar men kan ervan uitgaan dat een “normale” traplift een gewicht tot 120-140kg kan dragen. Heeft u een trapliftsysteem nodig dat meer gewicht kan dragen? Dan zijn er modellen die tot 200kg belastbaar zijn. Zit u in een rolstoel dan kunt u kijken naar een platformlift, deze zijn belastbaar tot 180kg.

Aan welke keurmerken kan een traplift voldoen?

Er zijn verschillende keurmerken waaraan een traplift kan voldoen, een kort overzicht:

Is mijn trap wel geschikt voor een traplift?

Voor bijna elke trapsoort is wel een traplift beschikbaar. Heeft u een smalle trap (vanaf 62cm breedte), wenteltrap of spiltrap? Dan kunnen wij volmondig ja zeggen, hier zijn trapliften voor op de markt. Een traplift op een buitentrap? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Een trap met meerdere bochten? Ook hier zijn oplossingen voor.

Wordt mijn trapleuning verwijderd bij een traplift in de binnenbocht?

Ja, uw trapleuning wordt weggehaald om plaats te maken voor de rails van het trapliftsysteem. Kiest u voor een traplift met dubbel buizensysteem/rails dan kan de bovenste rails fungeren als trapleuning.

Waarom kiezen voor een traplift in Uithoorn?

Uit een onderzoek daterend uit 2019 van het Centraal Planbureau is gebleken dat ouderen (90+) die in een gelijkvloerse woonruimte, of huis waarin een traplift mogelijk is, een kleinere kans hebben (9%) om in een verpleeghuis te komen ten opzichte van ouderen met een ontoegankelijke woning (11%). Onder een woning die niet toegankelijk is een huis waarin een traplift niet mogelijk is en niet zonder trap te betreden zijn. Gemeenten en beleidsmakers zouden meer (financiële) hulp moeten bieden bij het realiseren van aanpassingen in de woning zodat ouderen langer in veiligheid thuis kunnen blijven wonen. Bron onderzoek: CPB.

Kies voor een traplift in Uithoorn!

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Het lopen gaat mij steeds moeilijker af en het traplopen doet mij zo’n pijn dat ik er tegenop zie om naar boven te gaan. Gelukkig heb ik een slaapkamer beneden, maar mijn badkamer is wel boven. Dankzij de traplift kan ik weer pijnvrij naar boven en van mijn huis genieten.

– Petra S. uit Uithoorn

Door een aandoening heb ik constante pijn in mijn benen en kost lopen mij erg veel moeite. Ik heb nog overwogen om naar een gelijkvloerse woning te kijken, maar in deze gekke huizenmarkt is dat geen doen. Dankzij de website meerdere prijsvoorstellen kunnen vergelijken en wijzer geworden over welke mogelijkheden er voor mij waren. Bedankt!

– Jozef. de L. uit Uithoorn