Wat kost een traplift?

Eigentraplift.nl is de website waarop u meer kunt lezen over het kopen
van een eigen traplift. Wij willen u met prijs- en informatiegidsen
van dienst zijn. Een traplift zorgt ervoor dat u zelfstandiger en
veiliger kunt blijven wonen.

Een overzicht van de kosten

Hebt u moeite om de trap op- of af te lopen en weerhoudt dit om echt van uw woning te genieten? Een traplift kan voor u de oplossing zijn. Dankzij een traplift kunt u langer in uw eigen huis blijven wonen en hoeft u niet te verhuizen. En dat is met de krapte in de huidige huizenmarkt een voordeel, want de kans is klein om een gelijkvloerse woning te vinden.

Het kopen van een traplift is een behoorlijke investering en wij snappen dat u daarom graag het antwoord wil op de vraag: “Wat kost een traplift?”. In dit artikel geven we u uitleg over de verschillende kosten per trapsoort, welke kosten van invloed zijn op de prijs, kosten voor het onderhoud en hoe u kunt besparen op een traplift.

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Wat kost een traplift gemiddeld?

Er bestaan verschillende trapliftfabrikanten en leveranciers die ieder hun eigen prijs bepalen voor het plaatsen en leveren van de traplift. Daarnaast is de prijs van een traplift afhankelijk van factoren als: het soort trap, het merk, het trapliftmodel, de uitvoering van de trapliftstoel, de besturing en het motortype. In de branche spreekt men dus ook vaak gemiddelde prijzen en vanaf-prijzen.
In onderstaande tabel ziet u de vanaf-prijs voor de populairste traplift merken en zodoende een indicatie wat een traplift kost per trapsoort.

Trapsoort Gemid. prijs Stannah Up-traplift Handicare TKE (Thyssenkrupp)
Rechte trap Vanaf €3.500,- Vanaf €2.750,- Vanaf €4.999,- Vanaf €2.750,- Vanaf €3.500,-
Trap met één bocht Vanaf €5.250,- Vanaf €4.500,- Vanaf € 5.499,- Vanaf € 5.000,- Vanaf €6.000,-
Trap met meerdere bochten Vanaf €5.625,- Vanaf €4.500,- Vanaf €5.999,- Vanaf €6.000,- Vanaf €6.000,-
Rechte buitentrap Vanaf €4.250,- Nog niet bekend bij ons Nog niet bekend bij ons Nog niet bekend bij ons Vanaf €4.250,-

(*) – prijzen zijn inclusief BTW
(*) – Gemiddelde prijs is berekend door totale vanaf prijzen te delen door 4.

Dankzij ons offertesysteem inzicht in de prijzen

Wij snappen dat u graag inzicht in de kosten en prijzen van een traplift wil voordat u overgaat tot deze investering. Op onze website kunt u een offerteaanvraag doen en zo geheel vrijblijvend en zonder verdere verplichtingen tot drie offertes ontvangen van trapliftleveranciers.

Van prijsindicatie naar prijsofferte

Uit de ontvangen prijsindicaties kunt u een keuze maken op basis van prijs of/en aanbod. Nadat u contact heeft opgenomen zal er een trapliftadviseur bij u langs komen op uw aanvraag door te spreken. De adviseur zal aan de hand van uw wensen en de trapsoort uitkomen bij een bepaald merk en modeltype stoeltjeslift.

Een traplift wordt secuur ingemeten alvorens hij geplaatst wordt. Samen met de trapliftadviseur wordt gekeken of de rail het beste aan de binnenzijde of de buitenzijde van de trap geplaatst kan worden. Looplijnen op de trap, deuren op de overloop en waar de traplift tot stilstand komt zijn dan enkele zaken die belangrijk zijn.

Als de keuze voor een bepaald merk, modeltype en de plaatsing van de traplift duidelijk zijn kan de definitieve prijsofferte opgemaakt worden.

Naar ons offerteformulier…

De trap is de belangrijkste factor voor de prijs van een traplift

Een traplift is een lift met een railsysteem die op uw trap geïnstalleerd wordt. Het soort trap dat u in uw huis heeft van alle factoren de grootste invloed op de uiteindelijke prijs. Hoe langer het railsysteem wordt, hoe langer de trapliftinstallateurs bezig zijn met de plaatsing en hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Wat kost een traplift voor een rechte trap?

Als eerste wordt er gekeken naar de trap waarbij de traplift geplaatst wordt. Bij een rechte trap is de plaatsing het meest eenvoudig. De kosten van een stoeltjeslift bij huizen met een rechte trap, zijn daarom ook het laagst. De rechte trappen komen vaak voor in oudere maar vooral ook grotere huizen omdat deze trappen meer plaats innemen in de hal. Er wordt gekeken naar de soort muur en de staat waarin deze verkeert voor de installatie van de rail. De gemiddelde kosten van een rechte traplift vallen tussen de €2.750,- en €5.000,-. Een traplift kan ook bij steile rechte trappen worden geplaatst. In de meeste gevallen zal de traplift dan een of twee extra bochten nodig hebben zodat het opstap-/afstappunt veilig is.

Wat kost een traplift met 1 bocht in de trap?

Het meest voorkomend is de trap met één bocht. Een bocht erbij, betekent ook een tree hoger in de prijs. Waar de traplift bij een rechte trap relatief eenvoudig te installeren is, is het bij een trap met een bocht al iets ingewikkelder. De stoel moet soepel de, meestal 90º, bocht in gaan zonder haperingen. Dit vraagt tevens ook om meer materiaal voor de rail waarover de stoeltjeslift beweegt. De stoel heeft een langere weg te gaan. Denk bij een trap met één bocht aan een verhoging van de kosten met gemiddeld €2.250,-. De prijzen varieert zo ongeveer tussen de €4.500- en €6.000,-.

Wat kost een traplift met 2 (of meer) bochten in de trap?

De trap met twee bochten, welke vaak voorkomt bij de trap naar de tweede verdieping of zolder alsook de wat kleinere woningen, heeft dezelfde uitdaging als de trap met een bocht. Alleen dan dubbelop. Er is dus nog meer materiaal nodig en meer bevestiging. Deze extra bocht verhoogd ook de gemiddelde prijs weer. U kunt ervan uit gaan dat deze tweede bocht de gemiddelde kosten met minimaal €500,- verhoogd. De gemiddelde prijs is dan ook ongeveer €5.625,-. Ook is het mogelijk om de traplift van de onderste verdieping, door te laten lopen naar de bovenste verdieping, zonder dat u hoeft over te stappen. Deze optie is wel afhankelijk van de manier waarop de trappen in uw huis geplaatst zijn.

Lees verder over: traplift met bochten


traplift prijs

Wat zijn de kosten voor een traplift op een wenteltrap?

Wellicht bent u de eigenaar van een wenteltrap. Wanneer het traplopen een uitdaging wordt, kan de wenteltrap alle charme verliezen. Gelukkig is het ook hier mogelijk om een traplift te installeren. Hierbij kan de rail zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de trap geplaatst. Lees meer over het plaatsen van een traplift op een wenteltrap.

Wat zijn de kosten voor een traplift op een spilltrap?

Zelfs de spiltrap kan worden voorzien van een traplift. Vaak wordt de stoeltjeslift bij een spiltrap aan de binnenkant geplaatst bij het smalle deel van de treden, om het lopen naar boven ook nog mogelijk het maken.

Omdat de wenteltrap en spiltrap uit een meerdere bochten bestaat, moet men bij het plaatsen gebruikmaken van meer rails. De leveranciers kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze van de soort traplift, want niet elk merk is hiervoor geschikt of biedt deze mogelijkheid. Bij de plaatsing bij deze wat meer bijzondere trappen, wordt altijd gekeken wat de meest veilige manier is voor de eventuele medebewoner(s) om de andere verdiepingen te kunnen bereiken. Zeker bij wenteltrappen en spiltrappen wordt erop gelet dat de treden veilig te belopen zijn. Let wel, de kosten voor een stoeltjeslift bij deze soort trappen liggen een stuk hoger. Hierbij is het lastiger een goede prijsindicatie te geven. Globaal gezien liggen de prijzen op zo’n €10.000,- tot €12.000.-.

Lees ook: traplift voor smalle trap.

Hoe is de prijs van een traplift opgebouwd?

U leest het al, er is een grote variatie in de kosten bij de aanschaf van een traplift. Naast de soort trap waarbij het wordt geplaatst, hebben nog meer onderdelen invloed op de prijs. Deze hebben we hieronder voor u uiteengezet zodat u een beter beeld krijgt bij het soort traplift dat u wilt.

Stoel

Zoveel merken, zoveel keuzes. Een van de onderdelen die invloed heeft op de kosten is de stoel. Bij de stoelen van de stoellift is vaak veel mogelijk. Elk merk, elk type traplift heeft weer zijn eigen, misschien wel kenmerkende stoel. Er zijn merken die u de keuze geven tussen verschillende soorten stoelen. En kiest u voor chiquer leer, voor vinyl of een mooie stoffen bekleding?

Kleur

Tevens kan het mogelijk zijn om te kiezen uit een scala van kleuren. Wilt u graag gebruikmaken van een stoellift, maar is de gedachte aan een toch wel groot object in uw moderne huis niet een om blij van te worden? Met kleine aanpassingen aan de stoel, zoals materiaal en kleur, kunt u ervoor zorgen dat de stoeltjeslift beter past bij uw huis en dus past bij wie u bent. Met een kleine meerprijs kiest u dan voor strak zwart in plaats van het standaard wit.

Extra accessoires

Naast de uiterlijke verschillen is er vaak ook een keus uit de verschillende soorten bediening waarmee de stoel omhoog en omlaag gaat. De knoppen op de armleuning van de stoellift kan bij bijvoorbeeld ernstige reuma in de handen lastig te gebruiken zijn. Een eenvoudige joystick biedt hierbij uitkomst. Ook kunt u de stoel uitrusten met armsteunen, een voetenplank of kiezen voor extra comfortabele kussens.

In- of uitklapbaar?

Waar u ook aan moet denken is het gemak van het eventuele inklappen van de stoel van uw stoeltjeslift, zodat de trap voor andere gebruikers eenvoudiger en veiliger te nemen is. Met een vol huis is het gemak van het in- en opklappen van uw stoel meer van belang dan wanneer u alleen of met een ander woont in uw huis. En wist u dat het soms ook mogelijk is om een deel van de rail onderaan de trap in te klappen?

Inmeten en plaatsen van uw traplift

Het plaatsen van een traplift moet zeer zorgvuldig gebeuren. Elke dag, week in week uit, zelfs jaar in jaar uit moet u zonder zorgen gebruik kunnen maken van uw stoeltjeslift. Omdat dit installeren van de rails, zorgvuldig moet gebeuren heeft dit natuurlijk ook invloed op de prijs van uw stoellift. Zelfs uw lichaamsgewicht kan van invloed zijn op de kosten en het hebben van een veilige trapliftinstallatie. Het maken van de stoellift is, zeker bij wat oudere huizen en huizen met bijzondere trappen, secuur maatwerk. Voor de plaatsing bij een rechte trap heeft men ongeveer een halve dag nodig. Bij een bocht of meer moet u uitgaan van zeker een volle dag werk.


wat kost een traplift

Kosten voor onderhoud van een traplift

Een traplift die met een zekere regelmaat gebruikt wordt, vraagt om onderhoud. Bij een nieuwe traplift is onderhoud niet direct noodzakelijk. Het gaat niet alleen om gebruiksgemak maar ook om een stukje veiligheid. Dit onderhoud zit vaak niet bij de prijs inbegrepen. Voor de kosten van het onderhoud wordt gekeken naar het soort traplift. Een die bij een spiltrap geplaatst is, is door zijn vele bochten net iets lastiger te onderhouden, dan een rechte traplift.

Lees meer over: traplift onderhoud.

Garantie en onderhoudscontracten

Wij raden u aan om ook goed te kijken naar de duur van de garantie. Wellicht is het de moeite waard om deze met een kleine meerprijs te verlengen? Of kunt u een onderhoudscontract of abonnement afsluiten? Andere leveranciers bieden u een jaarlijkse controle aan voor een klein bedrag zonder dat u vast zit aan een abonnement. Hierbij kunt u kiezen wat het beste bij u past. Zoals bij elk gebruiksvoorwerp geldt ook voor een traplift, hoe meer gebruik ervan gemaakt wordt, hoe meer slijtage het materiaal en de elektra zal vertonen. Met een jaarlijks onderhoud kunt u deze slijtage en elektra op tijd opsporen en zo de kosten van een reparatie besparen.

Tips voor een goedkopere traplift

Er zijn enkele dingen die u kunt doen als u een goedkope traplift zoekt. Zo kunt u veel geld besparen met tweedehands trapliften. Deze zijn dan door een bedrijf geheel gereviseerd zodat u er nog enkele jaren plezier van kan hebben. Sommige trapliftleveranciers hebben acties waar ze korting geven op de traplift of de plaatsing ervan. Bij anderen is het soms slim om te onderhandelen voor een kleine upgrade naar een luxere stoel of gratis onderhoud.

Bent u huurder en benieuwd of u ook een traplift mag laten plaatsen? Bekijk dit artikel van de Rijksoverheid.

Offertes vergelijken heeft voordelen

Wij bieden u op deze website een offertedienst waardoor u veel geld kunt besparen. Door het doen van een offerteaanvraag ontvangt u prijzen van meerdere trapliftleveranciers. Zij maken een prijs op aan de hand van de gegevens die u in het contactformulier zet. Door prijzen te vergelijken krijgt u marktinzicht en kunt u een gedegen keuze maken. De offertedienst is gratis en verplicht u tot niets.

Tot slot willen wij u meegeven dat u geen overhaaste beslissing moet nemen. Kies voor trapliftleverancier waar u zich goed bij voelt, een bedrijf dat u kan geven wat u zoekt. Zo kunt u weer jaren optimaal genieten van uw huis, van beneden naar boven.

Begin vandaag met het verbeteren uw levenskwaliteit

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Er zijn zoveel traplift aanbieders online dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Online deze website gevonden, heldere informatie en een handige offertedienst. Enkele offertes ontvangen om prijzen te vergelijken. De offertes waren snel binnen en uiteindelijk een bedrijf gevonden voor de traplift van mijn moeder.

– Hennie de B. uit omgeving van Groningen

Traplopen werd steeds minder tot ik op een gegeven ogenblik niet meer boven kwam. Ik heb nog even gedacht aan verhuizen naar een gelijkvloerse woning, maar in deze markt is dat niet te betalen. Via een vriendin deze website doorgekregen. Bedankt voor alle informatie en prijsoffertes. Handig!

– Hendrik B. uit Tilburg