Traplift merken

Eigentraplift.nl is de website waarop u meer kunt lezen over het kopen
van een eigen traplift. Wij willen u met prijs- en informatiegidsen
van dienst zijn. Een traplift zorgt ervoor dat u zelfstandiger en
veiliger kunt blijven wonen.

Een overzicht van traplift merken

Er zijn zoveel verschillende traplift merken dat we ons goed kunnen voorstellen dat u de bomen door het bos niet meer ziet. Hoe weet u bijvoorbeeld welke traplift leverancier het meest voldoet aan uw eisen? Om deze vraag te beantwoorden hebben we een overzicht gemaakt van de meest voorkomende traplift merken en hun unieke aspecten. Zo hebt u overzichtelijk op een rijtje welke traplift merken er bestaan en kunt u gemakkelijker een merk kiezen.

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Nederlandse traplift merken

U hebt misschien wel eens gehoord van de merken Handicare en Otolift, maar waar staan deze bedrijven om bekend en wat voor geschiedenis heeft ieder merk? En wellicht bestaan er traplift merken waar u nog niet eerder van gehoord hebt. Bij de keuze voor een traplift is het belangrijk om ook deze merken te kennen, zodat u uiteindelijk kunt kiezen voor het merk dat voldoet aan al uw eisen. We lichten een aantal Nederlandse traplift merken voor u uit.


traplift merken

Handicare

Handicare is een traplift leverancier die wereldwijd bekend staat om zijn trapliften van hoge kwaliteit. Het bedrijf is opgericht in 1886 en heeft sinds die tijd al meer dan 700.000 klanten aan een traplift geholpen. Handicare produceert zelf trapliften in verschillende fabrieken verspreid over de hele wereld. Hier worden vele soorten trapliften gemaakt. Hebt u een wenteltrap of een spiltrap? Ook dan kunt u terecht bij Handicare. Het bedrijf heeft zelfs een traplift gemaakt voor mensen met overgewicht. Deze traplift kan personen met een lichaamsgewicht tot 200 kg dragen.


beste traplift merk

Otolift

Het merk Otolift is in 1891 begonnen als een grofsmederij in Zuid-Holland. Na in een paar sectoren actief te zijn geweest, startte Otolift in 1969 met het produceren van trapliften. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid uit tot één van de grootste traplift leveranciers van Nederland. Otolift staat bekend om zijn innovatieve trapliften. Het merk voorziet namelijk alle trapliften van een onderhoudsvrije motor en de nieuwste generatie Lithium-Ion accu’s. Om u ervan te verzekeren dat uw traplift altijd in goede staat is, kunt u bij Otolift een ZorgZeker-pakket afsluiten. Met dit pakket krijgt uw traplift alle onderhoud die het nodig heeft om u veilig naar uw bovenverdieping te brengen.

Triwa trapliften

Triwa trapliften is opgericht in 1999 en levert trapliften voor zakelijk en particulier gebruik. Of u nu een rechte trap of een trap met bochten hebt, Triwa heeft voor vrijwel alle trappen een traplift. Maar trapliften zijn niet de enige hulpmiddelen die Triwa levert. Het merk produceert ook scootmobielen, oprolbare opritten en badliften. Wanneer u in een pand een huislift of een platformlift wilt laten plaatsen, kunt u hiervoor ook bij Triwa terecht.

Liftzorg

Liftzorg verkoopt al jaren (trap)liften. Het bedrijf was eerst een merk en fungeert sinds 2021 als zelfstandig BV voor trapliften en platformliften. De rail van iedere traplift die Liftzorg produceert, is met de hand gemaakt. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle trappen. Met de platformliften van Liftzorg bent u met uw rolstoel in een mum van tijd op uw bovenverdieping.

Belgische traplift merken

Omdat België praktisch gezien om de hoek ligt, lichten we ook een Belgisch trapliften merk uit. U kunt met een gerust hart een traplift in België aanschaffen. De veiligheidsnormen voor trapliften zijn namelijk op Europees niveau vastgesteld. Let er wel op dat de traplift is voorzien van een CE-markering.

Comfortlift Orona

Meer dan vijftig jaar geleden is het Belgische trapliften merk Comfortlift Orona opgericht. Dit bedrijf maakt niet alleen trapliften, maar heeft zich ook begeven in de markt voor goederenliften, huisliften en hefplateaus. Wilt u de trapliften van Comforlift Orona bekijken? Dat kan! Het bedrijf heeft verschillende showrooms in België waar u de trapliften kunt bewonderen.

Duitse traplift merken

Ook in Duitsland zijn er verschillende traplift merken actief. De bekendste hiervan is TKE. Voor trapliften uit Duitsland gelden dezelfde veiligheidsnormen als voor trapliften uit België en Nederland. Let er wel op dat uw traplift voorzien is van een CE-keurmerk. Dan bent u ervan verzekerd dat uw traplift voldoet aan de regels die binnen de Europese Unie gelden.

TKE (Thyssenkrupp)

TKE heette voorheen Thyssenkrupp en is een traplift leverancier die zowel trapliften voor rechte trappen als voor trappen met bochten levert. Deze leverancier produceert verschillende soorten trapliften. Zelfs een buitentraplift en trapliften voor smalle trappen behoren tot het assortiment. TKE is in 1865 opgericht als lift en roltrappen specialist. In 1987 nam TKE een bedrijf over dat zich richtte op de trapliften markt. Met deze overname startte de ontwikkeling van trapliften van het merk TKE.

Traplift merken buiten Europa

Buiten Europa zijn er ook een aantal traplift merken actief, die hun producten ook in Europa leveren. Neem bijvoorbeeld Stannah, een wereldwijd bekend merk dat levert in heel Nederland. Ook traplift merken buiten Europa moeten aan veiligheidsnormen voldoen. Benieuwd welke bekende traplift merken er zijn buiten Europa? Lees dan verder!


traplift merken europa

Stannah

Een van de bekendste buitenlandse merken is Stannah. Dit merk heeft wereldwijd sinds 1867 al meer dan 750.000 klanten geholpen. Stannah levert producten in meer dan veertig landen en is verspreid over vijf continenten. Ondanks dat Stannah zo groot geworden is, hebben ze bij het bedrijf ze toch nog oog voor de klant. De trapliften van Stannah kunnen gemonteerd worden op vrijwel alle binnen- en buitentrappen. Zit u in een rolstoel? Ook dan kunt u terecht bij Stannah, want naast trapliften levert het bedrijf ook plateauliften.


traplift merk

Acorn stairlifts

Acorn stairlifts is een Amerikaans bedrijf dat zich over de hele wereld gevestigd heeft. Het bedrijf is in 1992 opgericht. Toentertijd kocht het bedrijf gebruikte trapliften op en verkocht deze door. Toen bleek dat hier veel vraag naar was, is het bedrijf gestart met het produceren van eigen trapliften. Het unieke aan deze trapliften is de rail. Deze bestaat namelijk uit vele railstukken die op vele manieren geplaatst kunnen worden. Acorn stairlifts is momenteel gevestigd in Amerika, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika.


RECO

RECO Lift Solutions is een Engels familiebedrijf dat zich sinds 2001 in de trapliften markt bevindt. Het bedrijf verhuurt niet alleen trapliften, maar maakt ook bruggen, loopbruggen en trappen. Door heel Europa werkt RECO mee aan grote projecten. U kunt gebruik maken van de trapliften van RECO wanneer uw eigen traplift defect is. RECO verhuurt namelijk trapliften zodat u, ook als uw eigen traplift niet meer functioneert, altijd een traplift tot uw beschikking heeft.


Veelgestelde vragen

Omdat een traplift een grote aankoop is, snappen we dat het vragen kan oproepen. Wat zijn bijvoorbeeld populaire traplift merken en zijn er ook Nederlandse leveranciers die tweedehands trapliften leveren? We hebben een lijst opgesteld met de antwoorden op veelgestelde vragen over traplift merken. Zo vindt u nog gemakkelijker de traplift die voldoet aan uw eisen.

Wat zijn populaire traplift merken in Nederland?

Een aantal populaire traplift merken in Nederland zijn Otolift, Stannah, TKE, Triwa en Handicare. Toch maakt het niet uit welk traplift merk u aanschaft, want ieder merk moet voldoen aan veiligheidseisen. Dus of u nu een bekend merk aanschaft of een wat onbekender merk, u bent ervan verzekerd dat u veilig gebruik kunt maken van uw traplift.

Welke Nederlandse bedrijven leveren tweedehands trapliften

Bent u op zoek naar een traplift, maar vindt u een gloednieuwe traplift te prijzig? Dan zijn er gelukkig traplift leveranciers die tweedehands trapliften leveren. Een bekende aanbieder van tweedehands trapliften is 123Trapliften. 123Trapliften heeft een fabriek in Dronten waar ze tweedehands trapliften prepareren voor een tweede leven. De merken die 123Trapliften aanbiedt zijn Otolift en ThyssenKrupp. Wilt u graag een tweedehands traplift van een ander bekend A-merk? Dan kunt u terecht bij Smienk. In 2013 startte dit bedrijf als eerste met het aanbieden van tweedehands trapliften. Sindsdien heeft Smienk duizenden mensen aan een tweedehands traplift geholpen.

Welke experts in mobiliteitsoplossingen leveren ook trapliften in Nederland?

Bent u op zoek naar een bedrijf dat meer mobiliteitsoplossingen levert dan alleen een traplift? Dan kunt u terecht bij Mobilae. Dit is een bedrijf dat is opgericht in 1992 en zich richt op mobiliteitsoplossingen, zoals inloopdouches, instapbaden, huisliften, scootmobielen, sta-op stoelen en trapliften. Wilt u de producten van Mobilae zelf bewonderen? Dan kunt u de showroom in Leiderdorp bezoeken.

Wat is het beste merk?

Wat iemand als het beste merk traplift ervaart, is vaak afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Wees er ook van bewust dat een merk zichzelf vaak op de markt wil zetten als de beste keuze. Wel is het goed om te weten dat alle trapliften die in Europa worden aangeboden, moeten voldoen aan Europese veiligheidsnormen. Zo bent u ervan verzekerd dat u altijd een traplift ontvangt die voldoet aan veiligheidseisen. Een manier om toch het beste merk te vinden is door online reviews te bekijken. Deze reviews zeggen veel over de meningen over een bedrijf.

Wat kost een traplift gemiddeld?

Er bestaan verschillende trapliftfabrikanten en leveranciers die ieder hun eigen prijs bepalen voor het plaatsen en leveren van de traplift. Daarnaast is de prijs van een traplift afhankelijk van factoren als: het soort trap, het merk, het trapliftmodel, de uitvoering van de trapliftstoel, de besturing en het motortype. In de branche spreekt men dus ook vaak gemiddelde prijzen en vanaf-prijzen.
In onderstaande tabel ziet u de vanaf-prijs voor de populairste traplift merken en zodoende een indicatie wat een traplift kost per trapsoort.

Trapsoort Gemid. prijs Stannah Up-traplift Handicare TKE (Thyssenkrupp)
Rechte trap Vanaf €3.500,- Vanaf €2.750,- Vanaf €4.999,- Vanaf €2.750,- Vanaf €3.500,-
Trap met één bocht Vanaf €5.250,- Vanaf €4.500,- Vanaf € 5.499,- Vanaf € 5.000,- Vanaf €6.000,-
Trap met meerdere bochten Vanaf €5.625,- Vanaf €4.500,- Vanaf €5.999,- Vanaf €6.000,- Vanaf €6.000,-
Rechte buitentrap Vanaf €4.250,- Nog niet bekend bij ons Nog niet bekend bij ons Nog niet bekend bij ons Vanaf €4.250,-

(*) – prijzen zijn inclusief BTW
(*) – Gemiddelde prijs is berekend door totale vanaf prijzen te delen door 4.

Nog meer weten over de prijzen van een traplift? Lees ons artikel: wat kost een traplift.

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Overweegt u een traplift aan te schaffen, maar vindt u het lastig om te bepalen welke traplift het beste bij u past? Dan hebben we voor u dé oplossing. Op deze website kunt u namelijk geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen die u met elkaar kunt vergelijken. Wanneer u een offerteaanvraag doet, nemen we contact met u op om uw wensen uitgebreid te bespreken. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes die u met elkaar kunt vergelijken. Zo vindt u een traplift die voldoet aan uw eisen!

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Na mijn ongeluk heb ik erg veel pijn bij het op- en afstappen van de trap. De dokter gaf aan dat dit waarschijnlijk iets is waar ik mee moet leren leven. Omdat ik een huis heb met een trap mij toch maar even gaan verdiepen in de verschillende merken. Fijn dat er hier een overzicht is.

– Jan V. uit Leiden

Mijn vrouw en ik willen graag in ons appartement in het centrum van Arnhem blijven wonen. Nu de jaren gaan tellen wordt het op en aflopen van de trap een steeds groter obstakel. Op deze pagina een goed overzicht gekregen van traplift merken.

– Familie van M. uit Arnhem