Traplift kopen

Eigentraplift.nl is de website waarop u meer kunt lezen over het kopen
van een eigen traplift. Wij willen u met prijs- en informatiegidsen
van dienst zijn. Een traplift zorgt ervoor dat u zelfstandiger en
veiliger kunt blijven wonen.

Traplift kopen? Lees onze handige gids vol tips!

Overweegt u om een traplift te kopen? Voor sommige mensen betekent ouder worden dat uw mobiliteit achteruit gaat. Er komt een moment in uw leven dat u voor een belangrijke keuze komt te staan.

Blijft u wonen in uw eigen woning of is het tijd om te verhuizen naar een andere woning? Als u dolgraag in uw eigen woning wilt blijven wonen, kunt u ervoor kiezen om aanpassingen in uw woning te laten doen. Een bekende aanpassing waarmee u de bovenverdieping van uw woning in gebruik kunt houden, is een traplift. Op deze pagina worden al uw vragen over het kopen van een traplift beantwoord.

Vergelijk prijzen van trapliftleveranciers

Uw budget bepalen

Bij het bepalen van het budget voor een traplift spelen een aantal factoren een rol. De vorm van de trap is een van die factoren. Hebt u een rechte trap? Dan zullen de kosten van een nieuwe traplift ongeveer €3.500,- bedragen. Heeft uw trap één bocht? Dan kunt u rekenen op kosten van ongeveer €5.000,-. Bestaat uw trap uit meerdere bochten? Dan zal de prijs ongeveer op €6.000,- uitkomen.

Als u een tweedehands traplift wilt kopen, zullen de prijzen lager uitvallen dan hierboven is aangegeven. Tweedehands trapliften zijnb een stuk goedkoper dan een volledig nieuwe stoeltjeslift. Bij een rechte trap kunt u €750,- besparen door een tweedehands variant aan te schaffen. Bij een trap met meerdere bochten ligt dit voordeel op ongeveer €1.500,-. Is de traplift een tijdelijke oplossing? Dan kan het voordeliger zijn om er een te huren.

traplift kopen

Nieuwe of tweedehands traplift kopen?

Bent u er nog niet over uit of u een nieuwe of een tweedehands traplift wilt kopen? Aan beide opties zitten verschillende voordelen die we zullen toelichten.

Een groot voordeel van een nieuwe traplift is dat u een traplift ontvangt die ongebruikt is en dus ook geen gebruikssporen vertoont. Als u een tweedehands traplift aanschaft, is de werking ervan gegarandeerd, maar zullen er altijd gebruikssporen zichtbaar zijn.

Een ander groot voordeel van een nieuwe traplift is dat u ervan gegarandeerd bent dat u een model krijgt die voorzien is van de modernste technieken. Bovendien is het aanbod van nieuwe trapliften bij veel merken groter dan het aanbod van tweedehands trapliften.

Het grote voordeel van een tweedehands traplift is de prijs dus voor mensen met een klein budget is dit een goede optie. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van een traplift maatwerk is. Om de traplift te kunnen plaatsen zal er een nieuwe rails aangeschaft moeten worden. De kosten hiervoor zullen ongeveer €1.000,- tot €2.500,- bedragen.

Meer weten over de kosten? Lees ons artikel: wat kost een traplift?

Waarop letten bij het aanschaffen van een traplift?

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij het aanschaffen van een traplift. Een van deze aandachtspunten heeft alles te maken met het soort woning waarin u woont. Woont u in een koopwoning? Dan kunt u zonder toestemming een stoeltjeslift kopen en laten plaatsen. Woont u in een huurwoning? In dat geval zult u toestemming moeten vragen aan uw verhuurder voordat u een traplift mag laten installeren. Wilt u weten waar u nog meer op moet letten bij de aankoop van een traplift? Lees dan verder!


traplift kopen prijzen

Meerdere mensen over 1 trap?

Wilt uw partner ook gebruik gaan maken van de stoeltjeslift? Dan is dit in de meeste gevallen mogelijk. Het kan wel het geval zijn dat u dan een traplift nodig hebt die meer gewicht aankan. Voor alle mogelijkheden kunt u informatie opvragen bij uw trapliftleverancier.

Wilt uw partner gebruik blijven maken van de trap? Dan is dit mogelijk, trapliften worden zo geïnstalleerd dat de trap normaal gebruikt kan worden.

Veiligheid

Veiligheid voor de gebruiker staat bij trapliften voorop. Dit proces begint in de fabriek, waar alle onderdelen zorgvuldig ontworpen en gecontroleerd worden. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de stoeltjeslift zo veilig mogelijk te maken. De rail van een traplift is bijvoorbeeld zo ontworpen dat uw kleding hier niet tussen kan komen. Bovendien beschikken alle trapliften over een veiligheidsgordel en veiligheidssensoren. Zo wordt u veilig naar boven en weer naar beneden gebracht.

Levertijd

Bij het kopen van een traplift moet u er rekening mee houden dat iedere leverancier zijn eigen levertijden heeft. Sommige leveranciers leveren met spoed. De traplift kan dan binnen een week bij u in huis geplaatst worden. Bij een normale levering duurt het vaak enkele weken voordat een traplift geplaatst wordt, maar ook dit verschilt per leverancier.

Installatie

Als uw traplift beschikbaar is, komt er een monteur langs om deze te installeren. U kunt erop rekenen dat de montage een paar uur zal duren. Vervolgens geeft de monteur u de benodigde gebruiksinstructies mee. Zo kunt u weer veilig op uw bovenverdieping komen.

Garantie

Een standaard garantietermijn voor een traplift bedraagt twee jaar. Als het gebruiksproduct binnen deze termijn kapot gaat, krijgt een nieuwe lift en de reparatiekosten vergoed. Enkele leveranciers bieden een levenslange garantie, mits u hiervoor een verzekering hebt afgesloten.

Onderhoud

Een traplift heeft onderhoud nodig om in goede staat te blijven en om storingen te voorkomen. Een onderhoudsbeurt kunt u het beste op jaarlijkse basis laten uitvoeren door een monteur. Een monteur heeft verstand van zaken en kan stoeltjeslift op vakkundige wijze onderhouden. Het eerste jaar zitten er aan het onderhoud meestal geen kosten verbonden, na deze periode bieden veel leveranciers een onderhoudscontract aan. Dit contract is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden als u uw traplift goed wilt laten onderhouden.

Hoe is de prijs van een traplift opgebouwd?

Nu u weet wat een traplift ongeveer kost, bent u misschien benieuwd naar hoe deze prijs tot stand komt. Dit hebben we globaal voor u uiteengezet.

De prijs van een traplift is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel dat de prijs beïnvloedt, is het soort stoel. U hebt tegenwoordig verschillende keuzes in het materiaal en de kleur. Wilt u graag een zwarte stoel omdat dit beter bij uw interieur past? Dan zal dit meer gaan kosten dan een standaard witte stoel.

Een andere factor die invloed heeft op de prijs, is de toevoeging van extra accessoires. Zo kunt u bijvoorbeeld een voetsteun aan uw traplift laten bevestigen. Bent u niet in staat om de lift te bedienen met de standaard knoppen? Dan biedt een joystick uitkomst. Met al deze mogelijkheden en accessoires kunt u een traplift zo duur maken als u zelf wilt.

Vergelijk prijzen van trapliftleveranciers

Komt u in aanmerking voor de Wmo?

Om ervoor te zorgen dat mensen zolang mogelijk huis kunnen blijven wonen is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) opgericht. Of u in aanmerking komt voor de Wmo verschilt per situatie. Voor de Wmo toegekend wordt, wordt eerst het hele plaatje bekeken. Zijn er bijvoorbeeld andere mogelijkheden die uw situatie kunnen vergemakkelijken? Er wordt ook gekeken naar wat u nog zelf kunt en of u iets had kunnen doen om de aanschaf van een traplift te voorkomen. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de Wmo? Vraag dan informatie op bij het Wmo loket! Belangrijk om te weten is dat een maandelijkse bijdrage verplicht is.

Meer lezen over Wmo? Lees ons artikel: Traplift Wmo

Wat zijn goede traplift leveranciers om van te kopen?

Er zijn meerdere goede trapliftleveranciers die de markt veroverd hebben. We lichten er een paar voor u uit.

De eerste traplift leverancier die we uitlichten is Handicare. Deze leverancier zit al sinds 1886 in de liftenmarkt en levert momenteel trapliften in meer dan vijftig landen. De liften van Handicare worden binnen een week geleverd.

Een andere bekende trapliftleverancier is Stannah. Stannah is sinds 1867 een familiebedrijf dat actief is in de liftenmarkt. Stannah heeft een groot aanbod aan trapliften. Bovendien kunt u zelf de kleur van uw stoel kiezen.

Deze twee traplift leveranciers zijn maar een greep uit het totale aantal leveranciers waarbij u een traplift kunt aanschaffen. Om alle traplift leveranciers die aan uw eisen voldoen op een rijtje te zetten kunt u op onze website een offerte aanvragen.

Hoe ziet het aankoopproces er meestal uit?

Als uw een keuze hebt gemaakt voor een trapliftleverancier is het tijd om het aankoopproces te starten. We kunnen ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent naar het verloop van het aankoopproces. Daarom gaan we alle stappen kort bij langs!

Traplift adviseur bij u over de vloer

Als u een trapliftleverancier benaderd hebt, komt er allereerst een adviseur van dat bedrijf bij u over de vloer. Deze adviseur kan u goed informeren over de mogelijkheden van een traplift in uw woning.

Trap opmeting

Tijdens het allereerste bezoek zal uw trap opgemeten worden. De reden dat dit gedaan wordt, is dat iedere trap uniek is. Met de metingen van de traplift adviseur kan uw traplift (en de rails) in de fabriek ontworpen worden. Vaak kan de adviseur met behulp van een computer en de verkregen gegevens laten zien hoe de traplift er op uw trap uit komt te zien.

Vrijblijvende offerte op maat

Als de adviseur metingen gedaan heeft, stelt hij een vrijblijvende offerte op. Hij/zij zal de offerte toelichten zodat alles duidelijk is. Vervolgens kunt u de offerte nog eens rustig doornemen en een beslissing nemen.

Traplift op maat maken en installeren

Zodra u akkoord gaat met de offerte zal uw traplift in de fabriek op maat worden gemaakt. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie bij u thuis. De installatie zal een paar uur in beslag nemen. Als de traplift geïnstalleerd is, krijgt u van de monteur instructies over het gebruik van de traplift. Als alles naar wens is, vertrekt de monteur en hebt u het aankoopproces succesvol afgerond.

Vergelijk prijzen van trapliften leveranciers

Op onze website kunt u gemakkelijk prijzen van trapliften met elkaar vergelijken. Als u een offerteaanvraag doet, vult u uw gegevens en uw wensen voor een traplift in. Vervolgens zullen we u verschillende offertes toesturen, zodat u deze met elkaar kunt vergelijken. Zo krijgt u inzicht in de prijzen en vindt u gemakkelijk een trapliftleverancier die voldoet aan uw eisen!

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Wij zijn actief in heel Nederland

Groningen | Drenthe | Friesland | Noord-Holland | Zuid-Holland | Overijssel | Gelderland | Flevoland | Utrecht | Zeeland | Limburg | Noord-Brabant

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Het kopen van een traplift is een grote uitgave voor mijn vader. Wij zijn er samen even voor gaan zitten, want hadden toch wel wat vragen waarop wij antwoord zochten. Dankzij deze pagina is er veel duidelijk geworden. Handig ook die offertedienst!

– Stefanie uit Zwolle

Wij willen graag langer in ons mooie huis wonen alleen die trappen op dat wordt steeds lastiger. We komen in aanmerking voor een vergoeding uit het WMO dus het kopen van een traplift is de volgende stap. Hier veel informatie gevonden!

– Henk uit Maastricht