Soorten trapliften

Eigentraplift.nl is de website waarop u meer kunt lezen over het kopen
van een eigen traplift. Wij willen u met prijs- en informatiegidsen
van dienst zijn. Een traplift zorgt ervoor dat u zelfstandiger en
veiliger kunt blijven wonen.

Een overzicht van trapliften per trapsoort

Wanneer u in de wereld van de trapliften stapt, komt u vele namen tegen. Verschillende merken en een grote variatie aan opties: recht of een bocht, dubbele of enkele rails, voetenplankjes, soorten stof, gewicht, binnen- of buitenbocht. Het kan u gaan duizelen en u weet niet meer waar u moet beginnen. Dit artikel helpt u hierbij. Hier kunt u lezen welke soorten trapliften er zijn. Zo heeft u sneller duidelijk welke traplift bij uw huis past wat de zoektocht flink kan versnellen.

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers


soorten trapliften

Traplift voor rechte trappen

Het installeren van een traplift is het meest eenvoudig op een rechte trap. Dit soort trappen is populair in grotere huizen (gemid. 125 m2) en neemt meer ruimte in beslag dan een trap met een bocht erin. Ook in oudere huizen komt de rechte trap voor, echter is deze dan vaak iets steiler. Het plaatsen van een traplift is maatwerk omdat geen trap gelijk is. Het railsysteem kan tegen de muur of op de trap zelf worden geplaatst afhankelijk van uw voorkeur. Bij een rechte trap is het inmeten van de rails vrij simpel. Binnen één dag kan men de traplift plaatsen en in gebruik stellen. Lees meer over: traplift rechte trap.


traplift met bocht

Traplift voor een trap met een enkele bocht

Een trap met een enkele bocht komt vaker voor in Nederlandse woningen. Juist door deze ene bocht wordt deze installatie van een traplift op dit soort trap al iets lastiger om te maken. Niet elke bocht is hetzelfde en de trapliftadviseur moet dit goed inmeten. Hierbij moet ook gekeken worden waar de rails geplaatst kan worden en waar de stoel kan staan opdat deze niet in de weg staat. De plaatsing is vaak waar de bocht het kortste is, zo is er minder rails nodig en kunnen medebewoners er nog veilig via de brede kant van de trap langs.

Traplift voor een trap met twee bochten (of meer)

Zeker bij de trappen van de eerste naar de tweede verdieping, is een trap met twee bochten nog best veel voorkomend. Ook bij huizen waarbij de ruimte wat kleiner is, wordt om plaats te besparen nog wel gekozen voor een trap met twee bochten. Twee bochten vraagt ook om twee keer meer werk. Hier wordt goed gekeken naar de loopmogelijkheden van medebewoners. Trapliftleveranciers kunnen ook nu u goed helpen. Doordat er meer (maat)werk nodig is kan de plaatsing van de trap dan ook langer dan een dag duren.

Lees meer over: traplift met bocht(en)

Kan een traplift ook geplaatst worden op een spiltrap of wenteltrap?

Een traplift kan zeker ook geplaatst worden op een spiltrap of wenteltrap. Wanneer u de gelukkige eigenaar bent van een prachtige trap als deze, hoeft u niet te vrezen wanneer u merkt dat het lopen naar boven zwaarder wordt. Bijna elk merk traplift biedt de optie voor het plaatsen van een traplift bij een bijzondere trap als deze. De rails wordt bijna altijd aan de binnenkant, de smalle kant, van de trap geplaatst. Zo is het minste materiaal nodig en kunnen medebewoners ook nog veilig gebruikmaken van de trap.


traplift smalle trap

Trapliften voor smalle trap

Niet elke traplift is geschikt voor een smalle trap. Omdat de stoellift wel de ruimte moet hebben om naar boven en beneden te gaan zonder vast te lopen, zijn hier minder opties voor. Vaak is de stoel net iets kleiner gemaakt, maar er zijn ook merken die een speciale dunnere rails aanbieden, wat een hoop ruimte kan besparen. Ook de stoel zelf kan hierin een oplossing brengen. Wat dacht u van inklapbare zitting, voetsteun en armsteunen? Waar de rails wordt geplaatst kan ook helpen, of de trap zelf of aan de muur. Lees meer over: traplift smalle trap.


soort traplift

Traplift voor buitentrap

Een bordes, of een schuin aflopende tuin, misschien heeft u wel een veranda. Een buitentrap komt vaker voor dan gedacht. Veel traplift leveranciers leveren ook een traplift voor buiten. Deze stoeltjeslift moet naast de gewone eisen, aan een heel eisenpakket meer voldoen. Het moet eindeloze regenbuien en een zinderende zon aankunnen. Temperatuurverschillen in korte kunnen opvangen en bestand zijn tegen vuil. De buitentrap kan bijna alleen bij een rechte trap gemaakt worden.

Lees meer over de buitentraplift.

Traplift voor een rolstoel

Een traplift voor een rolstoel wordt een plateaulift genoemd. Dit is een plateau waarop u uw rolstoel vastzet waarna deze u veilig naar boven brengt. Een plateaulift neemt, zoals u zult begrijpen, een stuk meer ruimte in dan een traplift en zal hierom dan ook niet in elk trappenhuis passen. Wanneer de rolstoeltraplift niet in gebruik is, is deze meestal opgeklapt en neemt hij vrij weinig ruimte in. Het is zelfs mogelijk een traplift te installeren bij een trap met een bocht.

Wat kost een traplift gemiddeld?

Er bestaan verschillende trapliftfabrikanten en leveranciers die ieder hun eigen prijs bepalen voor het plaatsen en leveren van de traplift. Daarnaast is de prijs van een traplift afhankelijk van factoren als: het soort trap, het merk, het trapliftmodel, de uitvoering van de trapliftstoel, de besturing en het motortype. In de branche spreekt men dus ook vaak gemiddelde prijzen en vanaf-prijzen.
In onderstaande tabel ziet u de vanaf-prijs voor de populairste traplift merken en zodoende een indicatie wat een traplift kost per trapsoort.

Trapsoort Gemid. prijs Stannah Up-traplift Handicare TKE (Thyssenkrupp)
Rechte trap Vanaf €3.500,- Vanaf €2.750,- Vanaf €4.999,- Vanaf €2.750,- Vanaf €3.500,-
Trap met één bocht Vanaf €5.250,- Vanaf €4.500,- Vanaf € 5.499,- Vanaf € 5.000,- Vanaf €6.000,-
Trap met meerdere bochten Vanaf €5.625,- Vanaf €4.500,- Vanaf €5.999,- Vanaf €6.000,- Vanaf €6.000,-
Rechte buitentrap Vanaf €4.250,- Nog niet bekend bij ons Nog niet bekend bij ons Nog niet bekend bij ons Vanaf €4.250,-

(*) – prijzen zijn inclusief BTW
(*) – Gemiddelde prijs is berekend door totale vanaf prijzen te delen door 4.

Nog meer weten over de prijzen van een traplift? Lees ons artikel: wat kost een traplift.

Vergelijk prijzen van trapliften leveranciers

Wanneer u besluit over te gaan tot het aanschaffen van een traplift, is het verstandig om meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken. De prijzen kunnen onderling nog wel eens verschillen, zeker als u specifieke eisen heeft. We raden u aan om goed te oriënteren op welke traplift u wilt, en met welke toevoegingen en daarna te bekijken welke merken dit aanbieden. Dan kunt u het beste de prijzen vergelijken.

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Wij wisten niet zoveel over een traplift en vonden het fijn om de informatie op deze website voorhanden te hebben. Dankzij de offertes een goede leverancier kunnen vinden die snel een traplift geplaatst heeft in ons huis

– Familie S. uit Amsterdam

Mijn opa is erg eigenwijs en koppig, geen goede combinatie. Met pijn en moeite hem kunnen overtuigen dat hij op zoek moest naar een traplift. Samen met hem deze website gevonden en bekeken. Handig dat je eerst kan vergelijken en dan een keuze kan maken.

– Sammy de L. uit Utrecht