Traplift wenteltrap

Eigentraplift.nl is de website waarop u meer kunt lezen over het kopen
van een eigen traplift. Wij willen u met prijs- en informatiegidsen
van dienst zijn. Een traplift zorgt ervoor dat u zelfstandiger en
veiliger kunt blijven wonen.

Bent u op zoek naar een oplossing om uw wenteltrap toegankelijker te maken? Een traplift kan de ideale oplossing zijn. Ongeacht uw leeftijd of mobiliteitsniveau, een traplift is een veilige en eenvoudige manier om de bovenverdieping van uw woning te bereiken. Op deze website vindt u nuttige informatie over het installeren van een traplift op uw wenteltrap. We geven u graag meer informatie over de installatie van een traplift en u krijgt meer inzicht in de prijzen van een wenteltrap.

Vergelijk prijzen van trapliftleveranciers

Wanneer een traplift op uw wenteltrap installeren?

Wordt u ouder en gaat uw mobiliteit achteruit? Of heeft u of iemand in uw gezin een handicap? Dan biedt een traplift op uw wenteltrap uitkomst. Met een traplift bereikt u weer gemakkelijk de bovenverdieping van uw woning. Dit is een ideale oplossing wanneer u merkt dat traplopen meer energie kost of zelfs gevaarlijk wordt. Een traplift is een veilige en eenvoudige manier om naar boven of beneden te gaan, passend op bijna elke trap, inclusief wenteltrappen.


traplift wenteltrap

Verschillende soorten trapliften voor een wenteltrap

Bent u benieuwd welke traplift het beste bij uw wenteltrap past? Er zijn verschillende soorten trapliften beschikbaar voor wenteltrappen. Afhankelijk van de vorm en grootte van uw trap, kunt u kiezen uit trapliften met enkele of dubbele rails. Of u nu een traplift zoekt voor een trap met complexe bochten of voor een standaard wenteltrap, er is altijd een oplossing die past bij uw trap. In de volgende koppen ontdekt u meer over de verschillende soorten trapliften die er zijn voor wenteltrappen.

Trapliften met enkele rail voor wenteltrappen

Voor brede wenteltrappen met veel ruimte is een traplift met een enkele rail een goede keuze. Dit is een traplift waarbij een enkele rail langs de binnenbocht van de trap loopt. Hierdoor blijft er op de bredere kant van de trap voldoende ruimte over voor andere trapgebruikers. Trapliften met een enkele rail zijn onder andere beschikbaar in modellen zoals de TKE Flow en de Otolift Modul-Air. Deze liften zijn geschikt voor de meeste wenteltrappen, inclusief de wat smallere en steilere types.

Trapliften met dubbele rails voor wenteltrappen

Trapliften met dubbele rails zijn uiterst geschikt voor wenteltrappen met strakke of complexe bochten. Deze liften hebben twee parallelle rails die nauwkeurig op maat worden gemaakt om de vorm van uw trap te volgen. Het dubbele railsysteem zorgt voor extra stabiliteit, zodat u veilig de bovenverdieping van uw woning bereikt. Modellen zoals de Handicare 4000 en Otolift Two zijn geschikt voor wenteltrappen en zelfs voor zeer smalle trappen. Ze bieden comfortabele stoelen met verschillende uitbreidingsopties.

Verschillende trapliftstoelen voor wenteltrappen

Er kunnen verschillende trapliftstoelen op wenteltrappen gezet worden. Elk merk heeft zijn eigen modellen trapliftstoelen. Zo heeft het merk Stannah de Sadler trapliftstoel. Dit is een stoel die uitkomst biedt voor iedereen die moeite heeft met opstaan. Deze stoel heeft een bijna staande positie, wat ideaal is voor mensen met knie- of heupklachten. Ook past deze stoel goed op smalle trappen. Een andere optie van het merk Stannah is de Siena, die kan worden voorzien van langere armleuningen voor extra veiligheid. Beide modellen zijn opklapbaar, waardoor ze geen ruimte op de trap in beslag nemen wanneer ze niet worden gebruikt. Ieder traplift merk heeft meerdere trapliftstoelen met hun eigen specificaties. Om uw perfecte trapliftstoel te vinden raden wij aan om offertes op te vragen. Zo kunt u verschillende traplift aanbieders met elkaar vergelijken.

Uit welke traplift merken kunt u kiezen?

Bij het kiezen van een traplift voor uw woning heeft u de keuze uit verschillende merken. Merken zoals TKE, Otolift, Stannah en Handicare bieden een reeks van trapliften aan die passen bij diverse soorten trappen, waaronder wenteltrappen. We vertellen u graag meer over de populairste modellen van deze traplift merken, zoals de TKE S200, Otolift Modul-Air Smart en Otolift Two, Stannah Sadler en Siena, en Handicare 4000 en Freecurve. We zetten de voordelen van elk merk en model op een rij, zodat u de traplift vindt die perfect past bij uw behoeften.


kosten traplift wenteltrap

TKE S200

De TKE S200 traplift, van het bedrijf TK Home Solutions, staat bekend om zijn betrouwbaarheid en is gemakkelijk aan te passen aan uw behoeften. Deze traplift combineert robuustheid, veiligheid en comfort, en is gemakkelijk in gebruik. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat de S200 bij elk interieur past. De stoel is voorzien van een grote, schuim beklede zitting en verstelbare voetsteunen. De unieke armleuningen bieden extra veiligheid tijdens het gebruik. Bovendien zit er een oproepapparaat in de traplift. Hiermee kunt u tijdens het gebruik van de traplift in contact blijven met anderen.

Otolift Modul-Air Smart en Otolift Two

De Otolift Modul-Air Smart en Otolift Two zijn innovatieve trapliften van het Nederlandse bedrijf Otolift. De Modul-Air Smart heeft de dunste enkele rail ter wereld en een compact design. Hierdoor past hij zelfs op smalle trappen en neemt hij weinig ruimte in beslag, ideaal voor plaatsing aan de binnenzijde van uw trap.

De Otolift Two staat bekend om zijn dunne dubbele rail, die het mogelijk maakt de traplift strak langs de buitenbocht van uw wenteltrap te plaatsen. Het is een ruimtebesparende traplift die dankzij een krachtige accu ook bij stroomuitval werkt. De Otolift Two is bovendien beschikbaar in speciale uitvoeringen, waaronder een verhoogde stoel en modellen voor kinderen.

Stannah Sadler en Siena

Het merk Stannah heeft twee modellen die geschikt zijn voor op wenteltrappen: Sadler en Siena. De Sadler is ideaal voor mensen met beperkte flexibiliteit in de heupen, knieën en rug. Deze traplift heeft een uniek ontwerp met een gekantelde stoel die uw gewicht ondersteunt en ontlast, terwijl u praktisch rechtop staat.

De Siena, aan de andere kant, is een traplift die aanpasbaar is aan uw wensen. Deze lift is voorzien van langere armleuningen en een gebogen rug om comfort en veiligheid te garanderen, zelfs op smalle trappen. De Siena is uitgerust met een accu, zodat u zelfs tijdens een stroomstoring nog gebruik kunt maken van uw traplift.

Handicare 4000 en Freecurve

De Handicare 4000 en Freecurve zijn twee trapliftmodellen die uw woning toegankelijker maken. De Handicare 4000 biedt verschillende automatische opties, zoals een opklapbare rails, een automatisch draaiende stoel en een automatisch opklapbare voetensteun.

Over de Handicare Freecurve kunnen we zeggen dat deze speciaal is ontworpen voor trappen met bochten en geschikt is voor zowel binnen- als buitenbochten of trappen met meerdere verdiepingen. Deze traplift biedt maatwerk voor bijna elke situatie en heeft een maximale hefcapaciteit van 150 kg. De Freecurve staat bekend om zijn eenvoudige bediening en wordt geleverd met een afstandsbediening, wat extra gemak en veiligheid biedt.

Traplift op een wenteltrap installeren – hoe werkt het?

Wilt u een traplift op uw wenteltrap laten plaatsen? Dan komt er eerst een expert langs om uw trap nauwkeurig op te meten en uw wensen te bespreken. Vervolgens wordt de rails van uw traplift op maat gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met alle aspecten van uw trap, zoals bochten, obstakels, en het materiaal. De rail wordt gemaakt en uitgebreid getest zodat uw veiligheid gegarandeerd wordt. Vervolgens wordt de traplift op uw trap geplaatst en krijgt u uitgebreide instructies over het gebruik van de traplift. Zo kunt u weer optimaal genieten van uw bovenverdieping.

Traplift aan de binnenzijde of buitenzijde van een wenteltrap plaatsen?

Bij het installeren van een traplift op een wenteltrap, kunt u de rails aan de binnenzijde (spilzijde) of buitenzijde (muurzijde) van uw trap laten plaatsen. Deze keuze wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de beschikbare ruimte en uw persoonlijke voorkeuren. Een traplift aan de binnenzijde zorgt ervoor dat de bredere kant van uw trap beloopbaar blijft. Echter, deze optie kan duurder zijn. Een traplift aan de buitenzijde is vaak voordeliger, maar kan dit de beloopbaarheid van de trap verminderen. Een expert kan u het beste advies geven over de positie van de rails.


traplift draaitrap

Trapliften voor een wenteltrap, spiltrap of draaitrap – wat is het verschil?

Wenteltrappen en spiltrappen lijken erg op elkaar, maar toch is er wel degelijk een verschil. Wenteltrappen draaien rond een vrije ruimte, waardoor ze een unieke vorm hebben die een aangepaste rails vereist. Spiltrappen daarentegen hebben traptreden bevestigd aan een centrale spil. Bij het produceren van de rails voor een spiltrap wordt gekeken naar de bochten en de hellingshoek van uw spiltrap. De aangepaste rails zorgen ervoor dat de traplift veilig beweegt, zelfs door de scherpe bochten van uw spil- of wenteltrap.

Wat zijn de kosten voor een traplift voor wenteltrappen?

Overweegt u om een traplift aan te schaffen voor uw wenteltrap? Dan is het fijn om te weten wat de kosten van een traplift zijn. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de complexiteit van de trap en het vereiste maatwerk. De prijzen voor nieuwe trapliften op wenteltrappen liggen meestal tussen €5.600,- en €12.500,-. U kunt ook de aanschaf van een tweedehands traplift overwegen. De kosten hiervoor liggen iets lager. Tweedehands trapliften voor wenteltrappen zijn beschikbaar vanaf €2.700,-.

Benieuwd naar de kosten van trapliften? Lees meer op: wat kost een traplift gemiddeld?

Het is aan te raden om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken, aangezien de prijzen en opties kunnen variëren. Door offertes te vergelijken krijgt u een realistisch beeld van de totale kosten van een traplift voor uw wenteltrap.

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Op deze website kunt u eenvoudig offertes aanvragen voor een traplift. Vul uw gegevens in en ontvang meerdere offertes van verschillende aanbieders. Vergelijk de verschillende opties en prijzen en vind de traplift die voldoet aan uw eisen. Door offertes met elkaar te vergelijken kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van een traplift. Zo vindt u niet alleen een traplift die aan uw verwachtingen voldoet, maar ook de voordeligste optie. Vraag direct uw offertes aan en maak uw bovenverdieping weer bereikbaar.

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Onze woning heeft een ontzettend mooie gietijzeren wenteltrap in de woonkamer. Nu iik wat slechter ter been ben wou ik informeren of er ook een traplift geplaatst kon worden. Hier de juiste informatie gevonden.

– Els uit Arnhem

Via deze website in contact gekomen met een trapliftleverancier om een traplift op onze wenteltrap te plaatsen.

– Lars, regio Sittard