Traplift voor een smalle trap

Eigentraplift.nl is de website waarop u meer kunt lezen over het kopen
van een eigen traplift. Wij willen u met prijs- en informatiegidsen
van dienst zijn. Een traplift zorgt ervoor dat u zelfstandiger en
veiliger kunt blijven wonen.

Overweegt u de aanschaf van een traplift, maar is uw trap heel smal? Maakt u zich vooral geen zorgen! Trapliften kunnen al geplaatst worden op trappen met een breedte van zestig centimeter. In de meeste gevallen kan er dus gewoon een stoeltjeslift geplaatst worden. Wilt u graag meer informatie over trapliften voor een smalle trap? Op deze webpagina vindt u alles wat u moet weten over trapliften op een smalle trap!

Vergelijk prijzen van trapliftleveranciers

Beloopbaarheid van uw trap

Misschien bent u in de veronderstelling dat wanneer u een stoeltjeslift plaatst, uw trap onbegaanbaar wordt voor andere trapgebruikers. Dit is niet het geval. Trapliften worden namelijk zo geplaatst dat de rail slechts een klein gedeelte van de trap inneemt. In de meeste gevallen is een rail ongeveer twintig centimeter breed.
Om nog meer ruimte te besparen kan een traplift zo geïnstalleerd worden dat het stoeltje niet op uw trap geparkeerd wordt. De rail wordt dan zo gemaakt dat het stoeltje op een plek komt te staan waar wel ruimte is.

traplift smalle trap

Traplift met compact design

Wanneer u geen brede trap hebt, kan een traplift met compact design uitkomst bieden. Dit is een stoeltjeslift waarvan meerdere onderdelen ingeklapt kunnen worden. Zo kunt u de armleuningen, de zitting en de voetenplank omhoog klappen. Zo creëert u meer ruimte en houdt u de trap begaanbaar voor andere gebruikers.
Trapliften met een compact design doen niet af aan de veiligheid of het comfort van een traplift. Ook een traplift met een compact design laat u gemakkelijk en veilig afstappen. De traplift draait namelijk bovenaan uw trap. Zo kunt u veilig uw bovenverdieping betreden.

Traplift achterwaarts omhoog

Wanneer u een smalle trap heeft, kunt u ervoor kiezen om een traplift die achterwaarts omhoog beweegt te plaatsen. Met deze stoeltjeslift gaat u achterwaarts omhoog, maar voorwaarts naar beneden. Deze trapliften worden vaak geplaatst op smalle trappen omdat achterwaarts omhoog gaan het minste ruimte inneemt. Ook voorkomt u hiermee dat u zich bijvoorbeeld tegen het plafond stoot.
We kunnen ons goed voorstellen dat een traplift die achterwaarts omhoog gaat best spannend klinkt, maar we kunnen u verzekeren dat dit volledig veilig is. Bijna geen enkele gebruiker ervaart problemen met een stoeltjeslift die achterwaarts omhoog gaat.

Welke merken leveren een traplift voor een smalle trap?


Wanneer u een smalle trap bezit, bent u gelukkig niet op één trapliften merk aangewezen. U hebt keuze uit een breed assortiment met verschillende traplift merken. We hebben op een rij gezet welke trapliften op smalle trappen geplaatst kunnen worden.

Bent u geënthousiasmeerd door een van deze trapliften of wilt u graag prijzen van verschillende trapliften met elkaar vergelijken? Vraag dan via deze website meerdere offertes op!


traplift voor smalle trap

Otolift Modul-Air en Line

De Otolift Modul-Air is een traplift met een ultracompact design. Vrijwel alle onderdelen van dit model kunnen opgeklapt worden. Deze stoeltjeslift onderscheidt zich door zijn dunne rail die tegen de trapleuning geplaatst wordt. Deze rail is zelfs de dunste enkele rail ter wereld. Bovendien is deze traplift geschikt voor vrijwel iedere trap.
Een andere stoeltjeslift van het merk Otolift is de Otolift Line. Deze traplift is speciaal ontworpen voor rechte trappen. Hij is volledig inklapbaar en neemt ingeklapt slechts 31 centimeter ruimte in. Zo blijft er genoeg ruimte over voor andere trapgebruikers.

Stannah Siena

De Siena traplift van het merk Stannah is speciaal ontworpen voor smalle trappen. Uniek aan dit ontwerp zijn de langere armleuningen die meer comfort bieden wanneer u stijl omhoog wordt vervoerd. Bij dit stoeltjeslift model kunt u kiezen tussen verschillende zitbreedtes en voor een stoel met een gebogen rug. De Stannah Sienna is een volledig inklapbare traplift die geparkeerd niet veel ruimte inneemt. Deze traplift kan op rechte trappen maar liefst 160 kg dragen. Op een trap met bochten is dit gewicht maar liefst 135 kg.


Handicare 1000

Een andere traplift die geschikt is voor smalle trappen is de Handicare 1000. Bij deze stoeltjeslift kunt u een rail laten plaatsen die gedeeltelijk inklapbaar is. Dit is ideaal bij smalle trappen, want zo houdt u onderaan de trap meer ruimte over.

De Handicare 1000 is een traplift die u zelf kunt samenstellen. Zo kunt u ervoor kiezen om de automatische draaifunctie toe te voegen zodat de stoeltjeslift automatisch draait wanneer u bovenaan de trap bent. Alle Handicare trapliften worden geleverd met een draaifunctie, maar om deze functie te activeren moet u zelf nog op een knop drukken. Met de automatische draaifunctie hoeft u deze handeling niet meer uit te voeren. U kunt er ook voor kiezen om een automatisch opklapbare voetenplank toe te voegen. Deze voetenplank klapt zichzelf op wanneer u op een knop drukt. Zo hoeft u niet meer te bukken om de voetenplank op te klappen. Tot slot heeft u de optie om een vierpunts gordel toe te voegen. Deze gordel zit op vier plaatsen vast en geeft een extra veilig gevoel.


Triwa TR 60

De Triwa TR 60 is een traplift die uitermate geschikt is voor smalle, steile trappen. Deze traplift is te gebruiken op rechte trappen, maar wordt ook ingezet als buitenlift, sta-lift en obesitaslift. Om extra ruimte te creëren kunt u alle onderdelen van de Triwa TR 60 inklappen. U kunt er ook voor kiezen om deze stoeltjeslift uit te rusten met een klaprail. Hiermee bespaart u nog meer ruimte onderaan uw trap.

Veelgestelde vragen

Een traplift kopen is een grote investering die veel vragen kan oproepen. Daarom hebben we een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen gemaakt. Is bijvoorbeeld een smalle trap met bochten geschikt voor een traplift en hoe breed moet een trap minimaal zijn om een traplift te kunnen plaatsen? Lees verder en vind het antwoord op al deze vragen.

Smalle trap met bochten geschikt voor traplift?

Uit de vorige alinea’s bleek al dat trapliften geschikt zijn voor op een rechte, smalle trap. Gelukkig is een stoeltjeslift ook geschikt op een smalle trap met bochten. Het enige verschil is de vorm van de rail. Op bijna iedere trap met één of meerdere bochten kan een stoeltjeslift geplaatst worden. Dit is zelfs mogelijk op een wenteltrap. Met meetapparatuur worden dan de helling en de bochten opgemeten, zodat er een rail op maat gemaakt kan worden.

Wat is de minimum breedte van een trap voor een traplift?

Er kan dus op vrijwel alle trappen een traplift geplaatst worden, maar er is één voorwaarde. De breedte van de trap moet minimaal zestig centimeter zijn. Dit kunt u meten door het smalste gedeelte van uw trap op te meten. Is uw trap smaller dan zestig centimeter? Dan is het helaas niet mogelijk om een stoeltjeslift te plaatsen.

Overgewicht en een smalle trap, kan dat?

Wanneer u overgewicht hebt, twijfelt u misschien of u een traplift kunt laten plaatsen op een smalle trap. Gelukkig zijn er genoeg trapliften die sterk genoeg zijn om u te verplaatsen, ook op een smalle trap. Het draagvermogen verschilt per traplift. De meeste trapliften kunnen tot 130 kg dragen, maar er bestaan ook genoeg trapliften die tot 160 kg kunnen dragen. Wanneer dit draagvermogen niet genoeg is, kunt u kiezen voor de Handicare 1000XXL. Deze stoeltjeslift is speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichaamsgewicht tot 200 kg. Informeer de traplift leverancier altijd naar het maximale gewicht voordat u een traplift laat plaatsen.

Vergelijk vrijblijvend prijzen van een traplift

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om een traplift op uw trap te laten plaatsen? Vraag dan nu meerdere op maat gemaakte offertes aan. Zo vindt u gemakkelijk een stoeltjeslift die ook op uw smalle trap past. U kunt gemakkelijk offertes aanvragen door ons offerteformulier in te vullen. Wanneer u offertes aanvraagt, nemen we contact met u op om de opdrachtgegevens goed door te nemen. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes die u met elkaar kunt vergelijken. Vraag nu uw offertes aan en vind een traplift die voldoet aan uw eisen!

Vergelijk prijzen van traplift leveranciers

Thumbs up!

Klanten zijn blij met ons!

Een klantreview wordt altijd geanonimiseerd en helpt anderen de juiste beslissing te maken.


Dit zeggen anderen!

Wij hebben een hele steile en smalle trap in ons kleine schipperswoninkje. Voor mij werd een steeds een grotere vrees om uit te moeten verhuizen nu het op en neergaan van de trap steeds moeilijker ging. Ik ben een geboren Oosterpoorter en wil er het liefst blijven wonen. Wat fijn om te lezen dat er aanbieders zijn die mij kunnen helpen. Fijne website.

– Sien uit Groningen

Mijn moeder woont al jaren in haar kleine, maar knusse woning in de buurt van Leiden. Nu ze wat ouder is heb ik best wel zorgen om het traplopen over haar smalle trap. Goed om te lezen dat er mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een traplift. Top!

– Aaldrik voor zijn moeder uit omgeving Leiden